Freelance çalışmayı tercih edenlerin en büyük sorunlarından biri iş bulma konusunda yaşanan zorluklardır. Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmenin hız kazanmasıyla birlikte, freelance iş bulmanın yollarıda çeşitlilik göstermiştir. İnternet üzerindeki freelance iş siteleri, çeşitli yetenekler ve beceriler için binlerce iş ilanı sunarak freelance iş bulma sürecini kolaylaştırmaktadır.

Bu yazıda sizler için en iyi freelance iş sitelerini derledik. Bu siteler aracılığıyla yeteneklerinizi ve becerilerinizi sergileyerek kendinize uygun işler bulabilir ve bu platformlar sayesinde ekstra yan gelir elde edebilirsiniz. İsterseniz önce gelin freelance nedir kısaca bir bakalım.

Freelance Çalışma Nedir?

Günümüzde çalışma hayatı, esneklik ve bağımsızlık arayışı ile şekil değiştirmektedir. İşte bu noktada “freelance çalışma” kavramı karşımıza çıkmaktadır. Freelance çalışma, işlerini özgürce ve kendi belirledikleri kurallara göre yürütmeyi tercih eden profesyonellerin seçtiği bir çalışma biçimidir.

Bu modelde faaliyet gösteren bireyler, belirli bir şirkete bağlı olmadan kendi tercih ettikleri çalışma koşullarına ve yoğunluğuna göre işlerini yürütürler. Peki Freelance iş nasıl bulunur? Bu yazımızda sizlere freelance iş bulabileceğiniz platformları detaylı bir şekilde derledik.

Freelance İş Nereden Bulabilirim?

Freelance çalışma hayatına adım atmayı düşünenlerin ya da bu alanda yol almakta olanların en büyük endişelerinden biri, iş bulma sürecidir. Dijitalleşmenin nimetleri sayesinde bu süreç çok daha kolay hale gelmiştir. Bu yazıda sizlere yeteneklerinize uygun işler sağlayan en iyi freelance sitelerinin bir listesini sunacağız. Önce hangi platform ne sunuyor karşılaştırabilmeniz için bir liste verelim.

İlginizi çekebilir: Yeni İş Fikirleri Robotu

En İyi Freelance İş Siteleri 2025

PlatformEn İyi ÖzellikKomisyon(Kesinti)Değerlendirme
UpworkTarafların ödemesini garantiye alır ve esnek fiyatlandırma kontrolü sağlar.%10⭐⭐⭐⭐⭐
FiverrEn bütçe dostu platformdur. Uzun vadede siz müşteriyi değil, müşteri sizi bulur.Alıcı için %5.5
Satıcı için %20
⭐⭐⭐⭐⭐
ToptalPlatformun titiz bir eleme süreci vardır ve yalnızca başvuranların %3’ünü kabul eder.Değişiyor⭐⭐⭐
AquentFreelancer olmayı seçenlere network imkanı ve kariyer desteği sağlar.%20⭐⭐⭐⭐
We Work RemotelyBüyük firmalarla çalışma ve network imkanı.Aylık $299⭐⭐⭐
GuruGüvenilir ödeme sistemi ve nispeten az rekabet.%2.9⭐⭐⭐⭐⭐
99DesignsTasarım işleri için çok iyi bir platform.%5⭐⭐⭐⭐
PeoplePerHourYapay zeka desteği sayesinde iş bulmanız kolaylaşıyor.%3.5 – %20⭐⭐⭐⭐
SimplyHiredAradığınız işi bulmak için harika arama motoru ve filtreleme imkanı.Ücretsiz⭐⭐⭐⭐⭐
BehanceTasarımcılar için ciddi network imkanı sunar.%3 – %20⭐⭐⭐⭐

1. Upwork

Upwork freelance çalışma modelini benimsemiş her türlü profesyonel için iş bulunabilecek en etkili platformlardan biridir. Upwork üzerinden web geliştirmeden grafik tasarıma, müşteri hizmetlerinden yazılıma kadar onlarca ilan her dakika listelenir. Yani anlayacağınız her türlü iş imkanı mevcuttur.

upwork freelance iş ilanları bulma

Upwork’te Freelance İş Nasıl Alınır?

Upwork’te çok sayıda freelance iş ilanı bulunur ancak bu işler için rekabet oldukça yoğundur. İlk başlarda Upwork’te iş alabilmeniz için teklif verme sanatını öğrenmeniz ve geri bildirim puanınızı artırmak için belki de normal ücretinizin oldukça altında teklifler vermeniz gerekebilir. Eğer bir Upwork süperstarı değilseniz, halihazırda 30 teklifin olduğu bir projeye teklif vermek genellikle buna değmez.

Upwork’te ciddi mesai harcayan freelancerlar çok sayıda iş alabiliyor ve proje üstüne proje denk getirebiliyor. Kesinlikle zaman ayırmaya değecek bir platform. Kendinizi kanıtladıktan sonra uzun vadede getirisi tatmin edici olacaktır.

Upwork Avantajları Nelerdir?

Freelancer olarak Upwork’te çalışmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Çoğu platformun aksine ödeme almanız daha kolaydır,
  • Kullanımı basit sade bir arayüze sahiptir,
  • Platform ödeme güvenliği sağlıyor.

Upwork Dezavantajları Nelerdir?

  • Yüksek komisyon,
  • Yüksek rekabet,
  • Gerçekçi olmayan müşteri beklentileri.

2. Fiverr

Fiverr, kullanımı kolay ve geniş hizmet yelpazesi ile en popüler freelancer platformlarından bir tanesidir. 2010 yılından beri sektörde bulunan Fiverr, milyonlarca freelancerin hizmet alıp sattığı güvenilir bir platformdur. İsmini eskiden her hizmetten kestiği 5 dolar komisyondan alıyor.

Fiverr platformunda satıcılar, sundukları hizmetleri (gigs) listelerler ve hizmetlere ilgi duyan müşteriler de sorularını yöneltebilirler. Alıcılar, aldıkları yanıtlardan memnun kaldıklarında hizmeti satın alabilirler. Fiverr bu süreçte aracı rolü oynar ve hem satıcının hem de alıcının işlem sonucundan memnun olmasını hedefler. Fiverr gerçekleşen her işlem üzerinden %20’lik bir komisyon alır.

İş almak diğer platformlara nispeten daha kolay olduğu için portfolyo oluşturma konusunda etkili bir platformdur.

İş almak diğer platformlara nispeten daha kolay olduğu için portfolyo oluşturma konusunda etkili bir platformdur.

fiverr freelance iş bulma

Fiverr’da Nasıl Freelance İş Alınır?

Fiverr alışılmışın dışında bir freelance platform işleyişine sahip. Teklif usulü iş başvuruları yerine, sunduğunuz hizmetleri listelemeniz gerekiyor. Tabloda da belirttiğimiz gibi platformun mantığı hizmet alacak kişinin satıcıyı bulması.

Hizmetinizi sunarken fiyatlandırmayı siz belirliyorsunuz ve portfolyonuz gibi çeşitli bilgiler ekleyerek satış potansiyelinizi arttırabiliyorsunuz. Alıcı sizin işinizi beğendiyse ve fiyatıda uygun gördüyse hizmeti sizden alıyor.

Fiverr Avantajları Nelerdir?

Freelancer olarak Fiverr’da çalışmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Freelancer başlamak için en uygun platformlardan,
  • Fiyat/Performans en iyi platformlardan birisi,
  • Alıcının satıcıya teklif vermesi.

Fiverr Dezavantajları Nelerdir?

  • Satıcı komisyonu oldukça yüksek (%20),
  • Satıcıların sahte yorumları mevcut olabiliyor,
  • Kaliteli işçilik bulmak zor.

3. Toptal

Toptal kendi deyimiyle “en iyi %3’lük” freelancer çalışanları bir araya getiren bir platformdur. Binlerce başvuru arasından sadece bir avuç çalışanı kabul eden oldukça titiz bir seçim sürecine sahiptir. Freelancerların Toptal’la çalışabilmesi için çeşitli sınav ve testlerden geçmesi, hatta kimlik ve yetkinliklerini kanıtlaması gerekmektedir. Bu sıkı seçim sürecini geçebilen yalnızca belli kişiler Toptal aracılığıyla iş bulma şansı elde eder.

Özellikle bilişim teknolojisi (IT), tasarım ve teknoloji alanlarında en iyileri bulmak isteyenler için Toptal tam bir biçilmiş kaftandır. Silikon vadisinin önde gelen şirketleri, ihtayaçları durumunda projelerinde Toptal’da freelance çalışanları almaktadır.

toptal freelance iş sitesi

Toptal’de Freelance İş Nasıl Alınır?

Toptal’e dahil olabilmek için öncelikle başvuru yapmanız ve şirketin sizin deneyimlerinizi ve yeteneklerinizi değerlendirmesini sağlayan bir doğrulama sürecinden geçmeniz gerekmektedir. Bu süreci başarıyla tamamladıktan sonra Toptal sizin yeteneklerinizi arayan işverenlerle buluşmanız için bir profil oluşturmanıza yardımcı olur. Toptal ekibi bu süreçte sizin adınıza fatura ve ödeme işlemlerini düzenler ve sizi direk müşteriyle buluşturmaya hazırlar.

Toptal Avantajları Nelerdir?

Freelancer olarak Toptal’de çalışmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • En yüksek getirisi olan platformdur,
  • İşinizde uzman olduğunuz bellidir,
  • Platform evrak işlerini halleder, zaman kaybı olabilecek herşey minimaldir.

Toptal Dezavantajları Nelerdir?

  • Kreatif işler için uygun olmayabilir.
  • Satıcı profili oluşturmak neredeyse imkansızdır.

4. Aquent

Aquent, freelancerlara kariyer yolculuklarında sürekli destek veren kreatif bir yetenek ajansıdır. Firma freelancerlara kariyer geliştirmeleri için kaynak sağlamanın yanı sıra, doygun maaş imkanları ve kişisel gelişim imkanları sunar. Tıpkı Toptal gibi, Aquent çalışanlarıda işinin ehli ve profesyonellerdir.

Aquent, pazarlama ve tasarım profesyonellerini yerleştirmede uzmanlaşmıştır. Şirket interaktif tasarım, pazarlama, online pazarlama, grafik tasarım ve bilgi teknolojisi gibi uzmanlık alanlarında hem sözleşmeli hem de sürekli yerleştirme hizmetleri sunmaktadır.

Platformun en büyük özelliği yapay zeka yardımıyla çalışmasıdır. Eşi benzeri olmayan bu sistem, müşterileri ve freelancerları analiz eder ve otomatik olarak birleştirir. Platform üzerinde iş aldıkça datanız birikir ve bu sayede uzun vadede iş bulmayı freelancerlar için çok kolay bir hale getirir.

aquent freelance iş bulma

Aquent’te Freelance İş Nasıl Alınır?

Aquent’te Freelance iş alabilmeniz için sektörünüzde en az 2 senelik deneyim sahibi olmalısınız. Ayrıca Aquent, dünya çapında profesyonellerin hayatlarını değiştirmek isteyen teknoloji odaklı kişileri işe alır. Aquent ile çalışmayı düşünen iş arayanlar resmi web sitelerinde şu anda açık olan pozisyonları gözden geçirebilirler.

Aquent’in Avantajları Nelerdir?

Freelancer olarak Aquent’te çalışmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Yüksek maaş,
  • Network İmkanları.
  • Kişisel gelişim fırsatları.

Aquent’in Dezavantajları Nelerdir?

Freelancer olarak Aquent’te çalışmanın dezavantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • İş bulma süreci zor.
  • Kısıtlı sektör yelpazesi.

5. We Work Remotely

We Work Remotely tasarım, yazılım, satış ve pazarlama, müşteri hizmetleri gibi çeşiti iş imkanı bulunduran, 2013 den beri bu yana faaliyet gösteren en büyük platformlardan birisidir. Platform ortalama olarak yayınlanan pozisyonların yaklaşık %90’ını doldurduklarını iddia ediyor.

Bu freelance iş sitesi, özellikle yazılım ve programlama becerilerine sahip kişileri, büyümeye yatırım yapmayı planlayan şirketlerle bağlantıya geçirme konusunda uzmanlaşmıştır.

Freelance çalışan bulmak isteyenler platform üzerinde sabit ücret olan $299 ödemesi gerekir. Platform bu ücret ile beraber düşük kaliteli işlerin önüne kapatmayı hedeflemektedir. Google ve Amazon gibi büyük firmalar bu platform üzerinde iş ilanları sıralarlar.

we work remotely freelance iş ilanları

We Work Remotely’de Freelance İş Nasıl Alınır?

We Work Remotely, yeni projeler arayan freelance çalışanlar için en kullanışlı platformlardan biridir. Başlamak için bir hesap oluşturmanıza gerek bile yok diyebiliriz. Bir iş ilanına tıkladığınızda doğrudan şirketin web sitesinde “başvur” düğmesine tıklayabilirsiniz.

Kullanıcılar ayrıca sözleşme türüne göre belirli işleri arayabilirler. Gelişmiş iş arama opsiyonu, belirli yeteneklerinize uygun bir şey bulmayı çok kolaylaştırır.

We Work Remotely Avantajları Nelerdir?

Freelancer olarak We Work Remotely’de çalışmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Detaylı iş listeleme filtrasyonu,
  • Freelance iş arayanlar için ücretsiz,
  • İş verenler işçi aldıkça ödeyeceği komisyon azalıyor.

We Work Remotely Dezavantajları Nelerdir?

Freelancer olarak We Work Remotely’de çalışmanın dezavantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • İş başvuru limitasyonu olmadığı için rekabet çok yüksek,
  • Kullanışsız bir arayüzü var.

6. Guru

Freelance iş siteleri arasında en ekonomik seçim olarak karşımıza çıkan Guru, şeffaflığı ve güvenilirliği ön planda tutan bir freelancer platformudur.

İster iş veren olun ister iş arayan bir freelancer, iki tarafında beklentilerinin karşılandığından emin olurlar. Bir projenin neyi kapsadığını net bir şekilde ileten iş ilanlarına bu duyarlılığın yansıdığını görebiliyoruz.

Guru, freelancer çalışanların inceleme süreçlerinin bizzat kendisi yürütür. Bu sayede freelancerların potansiyel müşterilere güvenilirliklerini kanıtlamasına ve işe alım sürecini kolaylaştırmasına yardımcı olur. Platform ayrıca işinizi kolaylaştırmak için çeşitli ödeme seçenekleri ve siteye entegre edilmiş güvenli ödeme sistemi sunmaktadır.

guru freelance iş bulma

Guru’da Freelance Nasıl İş Alınır?

Guru’daki mevcut işleri keşfetmek için ana sayfanın üst kısmında bulunan “İş Bul” sekmesine tıklamanız yeterlidir. Bir işe başvurmak için Guru’ya e-posta ve şifre kullanarak veya LinkedIn, Google ya da Facebook hesapları üzerinden kaydolmanız ve ardından istediğiniz şirkete bir teklif göndermeniz gerekmektedir.

Kayıt olduktan sonra bazı hesap güvenlik ayarlarını yapmanız istenecek ve iletişim bilgilerinizi, yeteneklerinizi belirttiğiniz bir profil oluşturabileceksiniz.

Sitede yeniyseniz yalnızca belirli freelance işler için başvurabilirsiniz. Çoğu pozisyon, Guru’da belirli bir miktar para kazanmış ya da ücretli bir hesabı olan kişilere yöneliktir. Her pozisyona “teklif” vermeniz gerekir ve aylık olarak verilebilecek teklif sayınız, hesap planınıza bağlıdır.

Guru Avantajları Nelerdir?

Guru’da freelancer olmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Pahalı üyelik ve teklif süreci yüzünden rekabet azdır,
  • Freelancerlar eleme sürecinden geçer,
  • Güvenilir ödeme sistemi.

Guru Dezavantajları Nelerdir?

Guru’da freelancer olmanın dezavantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Diğer platformlara kıyasla işçi maliyeti yüksektir,
  • Destek ekibi zayıf.

7. 99Designs

99Designs adı üstünde tasarım işlerine odaklanmış freelancer platformudur. Branding’den web sitesi tasarım uzmanlarına kadar milyonlarca freelancer bu platformu tercih etmektedir. Yabancı freelance sitelerinin arasında güven ibaresi manasına gelen para iadesi sistemide bu platformda mevcuttur. İki tarafıda kazandıran freelance sitelerinden birisidir.

99designs freelance işler

99Design Freelance Siteleri Nasıl İş Alınır?

99Designs’a kaydolmak ve freelance çalışmaya başlamak tamamen ücretsizdir. Çoğu freelancer platformunda olduğu gibi 99Design’da da kazandığınız işler üzerinden belli bir yüzde ödemek koşulu bulunmaktadır.

Giriş seviyesindeki tasarımcılar kazançlarının %15’ini, orta seviye %10’unu ve üst seviye %5’ini ödemek durumundadır. Seviyeden kastımız platformda aldığınız iş sayısına göre belli bir seviyeye geliyorsunuz. Seviyeniz arttıkça ödediğiniz komisyonda azalmaktadır.

99Designs Avantajları Nelerdir?

Freelancer olarak 99Designs’da çalışmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Çeşitli ödeme alma seçenekleri,
  • Para iade garantisi,
  • Freelancer filtreleme seçeneği.

99Designs Dezavantajları Nelerdir?

Freelancer olarak 99Designs’da çalışmanın dezavantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Fiyatlandırma biraz karışık,
  • Çalıntı iş şikayet oranı yüksek.

8. PeoplePerHour

Tüm freelancer çalışanlara global erişim vaat eden PeoplePerHour içerik yazarlığı, tasarım ve web sitesi geliştirme işleri için harika bir platformdur. Müşterileri freelance çalışanlarla buluşturmak amacıyla 2007 yılında kurulan PeoplePerHour, 9-5 çalışma modelini kıran lider şirketlerden birisidir.

Genel çalışma modeli adından da anlaşılabileceği gibi projelerin saat başı ücretlendirilmesiyle oluşmaktadır. Bir milyondan fazla işletmenin kullandığı bu platformda iş bulabilir veya yaklaşık 3 milyondan fazla freelancerlar arasından seçim yapabilirsiniz.

peopleperhour freelance iş ilanları

PeoplePerHour Freelancer Siteleri Nasıl İş Alınır?

PeoplePerHour üzerinden iş bulmak isteyen freelancerların siteye sertifikalı bir kullanıcı olarak başvurmaları gerekmektedir. Tüm başvurular moderasyon ekibi tarafından detaylı bir şekilde incelenir ve yeteneklerinize uygun işlerle potansiyel projelerle sizleri eşleştirir.

Aquent’de gördüğümüz yapay zeka destekli iş bulma aynı şekilde bu platformda da mevcut. İş bulmanın en hızlı yolu yapay zekanın sizi uygun gördüğü projeye atamasını beklemektir.

PeoplePerHour Avantajları Nelerdir?

Freelancer olarak PeoplePerHour’da çalışmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • İş bulma imkanınız yapay zeka sayesinde çok hızlı gerçekleşiyor,
  • Uzun ilişki kurduğunuz müşterilerle komisyon oranlarınız düşmeye başlıyor,
  • Ayrıcalıklı fatura yönetim özellikleri.

PeoplePerHour Dezavantajları Nelerdir?

  • En kalabalık freelancer platformudur.

9. SimplyHired

SimplyHired aslında bir platformdan ziyade freelance iş arama motorudur. Yerel ve ulusal maaş bilgileri, örnek cv ve mülakat sorularına ulaşma, yayınlanan milyonlarca iş ilanına göz atma, tahmini maaş ve ücret öğrenme gibi özellikleri sayesinde freelance iş arayanların işine yarayacak bir web sitesidir.

SimplyHired, aynı zamanda işverenlerin çeşitli roller için milyonlarca potansiyel adaya ulaşmasını sağlayan ücretsiz bir iş ilanı sitesidir. İş ilanınızı yayınlamak veya potansiyel adayların özgeçmişlerini gözden geçirmek için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Sadece belirli bir adayla ilerlemek istediğinizde ödeme yaparsınız.

simplyhired freelance iş ilanları bulma

SimplyHired Freelance İş Nasıl Alınır?

SimplyHired’da iş başvurusu yapmak için bir hesap ve profil gerekli olmasada yeteneklerinizi sıralamak için web sitesine kaydolabilirsiniz. Bir işe başvurmak için tek yapmanız gereken arama çubuğunu kullanarak bir rol aramaktır.

“Minimum maaş” veya “iş türü” gibi filtreler uygulayabilir ve işleri eklendikleri tarihe göre kontrol edebilirsiniz. Başvurmak istediğiniz bir rol bulduğunuzda, “Şimdi Başvur” düğmesine tıklayın ve SimplyHired sizi doğrudan şirketin iş ilanına götürecektir.

SimplyHired Avantajları Nelerdir?

Freelancer olarak SimplyHired’da çalışmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Minimum ücret, lokasyon ve kontrat tipi gibi filtreleme seçenekleri,
  • İş listelemek tamamen ücretsiz,
  • Listelenen işler diğer platformlarda’da gözükür.

SimplyHired Dezavantajları Nelerdir?

Freelancer olarak SimplyHired’da çalışmanın dezavantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Filtreleme sistemi rekabeti arttırıyor,
  • Hakkında negatif yorumlar fazla.

10. Behance

Behance kreatif freelance çalışmayı hedefleyenler için ideal bir platformdur. İllüstrasyon, animasyon, web tasarımı, mobil uygulama geliştirme ve daha birçok alanda kreatif çalışmaların sergilendiği bir vitrin görevi görür. Profili harika proje örnekleriyle doldurarak işlerinizi geniş bir yaratıcı toplulukla paylaşabilirsiniz.

Eğer çalışmalarınız beğenilirse ve öne çıkan projeler arasına girerse, çok daha fazla görünürlük kazanabilirsiniz. Böyle bir durumda kimin göreceği ve sizi işe alma potansiyeli taşıdığı belli olmaz, yani platformun ciddi bir geri dönüşü olabilir. Behance aynı zamanda diğer tasarımcılarla network kurmak için çok müsait bir platform.

behance freelance iş bulma

Behance Freelance İş Nasıl Alınır?

Hali hazırda bir tasarımcıysanız ve bir portfolyonuz veya projeniz mevcutsa bunları Behance üzerinden paylaşmanız müşteri bulmaya giden altın yoldur. Bir proje paylaştığınızda Behance’deki diğer kullanıcıların profilinizi ziyaret etmesi ve sizinle bağlantı kurması ve bu sayede iş bulmanız olasıdır.

Ayrıca Behance’da bir profil oluştururken sadece yeteneklerinizi ve becerilerinizi yazmayın, aynı zamanda projelerinizi ve çalışma süreçlerinizden bahsederek potansiyel müşterilere nasıl değer katabileceğinizi göstermelisiniz.

Örneğin, bir müşterinin yeni bir ürün lansmanı için sizden bir logo tasarımı istemesi durumunda, projenizin brief’inde müşterinin ihtiyaçlarını, tasarım sürecinizi ve sonuçta ortaya çıkan ürünün nasıl bir etkisi olduğunu açıkça belirtmelisiniz. Bu tarz bir yaklaşım sizin profesyonellik seviyenizi gösterir ve diğer potansiyel müşterilerin sizinle çalışmayı düşünmelerini sağlar.

Behance Avantajları Nelerdir?

Freelancer olarak Behance’da çalışmanın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Proje yorumlama ve süreç çalışmalarını sergileme gibi özellikler,
  • Behance hesabı oluşturmak ücretsizdir ve herkes kendi portföyünü oluşturabilir,
  • Milyonlarca proje ve portfolyo ile geniş yaratıcı topluluk.

Behance Dezavantajları Nelerdir?

Freelancer olarak Behance’da çalışmanın dezavantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Çalışmaları yüklemek için sıkıştırma ve kaydetme işlemi uzun sürebiliyor,
  • Site işlevselliği ve navigasyonu zayıf.

En Çok Kazandıran Freelance İş Fikirleri

En çok kazandıran freelance iş fikirleri neler diye araştırırken, verilerden ve size en uygun iş fikirlerinden faydalanacağız. Freelance iş fikirleri; herhangi bir yere bağlı olmaksızın, yer-zaman gibi kısıtlamalar bulunmadan gelir elde edebildiğiniz ek iş fikirleridir.

Serbest çalışma olarak da bilinen freelance çalışma modeli, bireylere daha fazla zaman ve esneklik imkanı sunar.

Freelance çalışma sisteminde, aldığınız iş kadar para kazanırsınız. Bu nedenle de kendinize güvendiğiniz freelance iş fikirlerine ağırlık vermenizde fayda var.

Türkiye’de en çok kazandıran freelance iş fikirleri aşağıdaki gibidir:

  1. Web sitesi oluşturma
  2. App store’a oyun geliştirme
  3. Grafik tasarım projeleri alma
  4. Logo tasarlama
  5. Sosyal medya yönetimi
  6. İçerik editleme
  7. Danışmanlık/ eğitim verme
  8. WordPress eklenti geliştirme
  9. SEO uyumlu metin yazma
  10. Google ADS reklam yöneticiliği
  11. Web site tasarlama
  12. Dijital ürün tasarlama
  13. Online çevirmenlik
  14. Youtube içerik üreticiliği yapma
  15. Backlink paketleri satma
  16. Metin editörlüğü
  17. Veri girişi gerçekleştirme

Yukarıdaki listede freelance iş bulmak isteyenler için başlangıç fikirleri yer almaktadır. Kendinize güvendiğiniz herhangi bir konuda proje bazlı çalışabilir, müşteriler sizden memnun kaldıkça yeni ek iş fırsatlarından freelance olarak faydalanabilirsiniz.