Sıfırdan iş kurmak isteyenler ve kendi işini kurmak için fikirler arayanlar, girişimcilik faaliyetleri sırasında plansız davranarak hatalı kararlar alabiliyorlar. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yeni iş kurmuş girişimcilerin %70’i ilk yıllarında başarısızlığa uğruyor. Ancak kendi işini kurmak isteyenlere vereceğimiz ipuçları ile bu oranı düşürebilmek mümkün.

Sermayesiz ne iş kurabilirim diyenler, girişimcilik fikirleri arayanlar, evde kendi işini kurmak isteyenler… Yeni bir iş kurmak ve bu süreci başarıyla yönetmek için yaratıcı düşünmeli ve pazardaki ihtiyaçları iyi analiz etmelisiniz.

Unutmayın, başarının anahtarı doğru strateji belirlemek ve azimli olmaktan geçer.

Üstelik girişimciler için KOSGEB kadınlara iş kurma desteği gibi çeşitli fırsatlar da sunuyor. Bu gibi devlet destekli iş kurmak, hem başlangıç maliyetlerinin yaratacağı stresten kurtaracağı hem de daha sistematik ilerlemenizi sağlayacağı için avantajlı bir başlangıç yapmanıza yardımcı olacaktır.

Kendi işimi kurmak istiyorum” diyorsanız başlıyoruz! Karlı iş kurma fikirleri ve işinizi en iyi haline getirmek için bilmeniz gerekenleri sizin için derledik.

Ticarette başarının sırrı güvenli ödeme sistemlerinden geçer.

İnternetten ödeme almak isteyen tüm satıcılar için Vepara Sanal POS; ücretsiz kurulum, uygun komisyon oranları ve diğer avantajları ile sizi bekliyor.

Başarıya giden yolda size yardımcı olacak tüm bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz.

İçindekiler

10 Adımda Kendi İşini Kurmak

ne iş kurabilirim

Kendi işini kurmak, sermaye yatıracağınız için endişe verici olabilse de iyi bir plan ve tutacak bir iş fikri ile hayallerinize giden yolun başlangıcı da olabilir.

Peki, başarılı bir iş kurmak için ne yapmalısınız? Adım adım açıklayalım.

1. Yenilikçi İş Fikirleri Bulun

Sıfırdan kendi işini kurmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk konu, yenilikçi iş fikirleri bulmaktır. Girişimcilik faaliyetlerinin çoğunun henüz başlangıç aşamasında hüsrana uğramasının nedeni de iş kurarken doğru fikre odaklanmamaktır.

Hayata geçireceğiniz iş fikrini belirlerken aceleci olmamaya özen göstermelisiniz. Karar aşamasında kendinize sorabileceğiniz sorular şunlar:

  • İnsanlar satmak istediğim bu ürünü başka markalardan değil benden alır mı?
  • Bu iş fikrinin yeterince örneği var mı? Yoksa, yurt dışında tutmuş bir iş fikri mi?
  • İş fikrimi, sermayem dahilinde hayata geçirebilir miyim?
  • İş fikrim için ilgili pazara ve rakiplere hakim miyim?
  • Satmak istediğim ürün/hizmet için bir marka hikayesi yaratabilir miyim?
  • Elimdeki ürünlerle rakiplerden ayrılabilir miyim?

Bir iş fikri belirlemeden önce bu soruları sormak daha rasyonel kararlar almanıza yardımcı olabilir.

İki farklı iş fikri düşünelim; biri kadın giyim butiği açmak, diğeri de vintage giyim mağazası açmak olsun.

İlk örnekte insanlar aynı ürünü belki de 20 farklı mağazada görebilecek ve seçenekler arasında yeni bir firma olduğunuz için şansınız daha az olacaktır.

İkinci seçenekte ise hedef kitlenizi daraltmış olsanız da vintage mağaza seçenekleri de butiklere nazaran daha az olacağı için, potansiyel müşterilerinizin sizi tercih etme ihtimali de artacaktır. İşte tam da bu nedenle, sıfırdan iş kurmak için iyi bir niş seçmeniz gerekmektedir.

Özetle, yeni iş kurmak için seçtiğiniz fikirde yarışabileceğinizden ve rakiplerle ayrışabilecek özelliklere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

2. İş Planı Hazırlayın

Yeni iş kurma aşamasında iş planı hazırlamak, başarılı bir işletme temeli atmanın anahtarlarındandır. İş planı, yeni veya mevcut işletmelerin yönetim süreçlerini detaylı olarak planlamak için hazırlanan raporlara denir.

Temel amaç işletmelerin ürün, hizmet ve finansal verilerini göz önünde bulundurarak geleceği planlamaktır.

Melek yatırımcı bulmak, KOSGEB desteklerinden faydalanmak veya işletmenizi potansiyel ortaklara tanıtmak amacıyla bir iş planı oluşturmanız iyi olacaktır. Çünkü yatırım veya kredi taleplerinde bulunurken iş planı, fikrin uygulanabilirliğini ve başarı potansiyelini göstermek açısından gerekli bir rapordur.

Yani aslında iş planı, işletmenizin nasıl faaliyet göstereceğini belirleyen bir dokümandır diyebiliriz.

3. Pazar Araştırması ve Rakip Analizi Yapın

Kendi işini kurmak için fikirler araştırmak kadar önemli olan bir diğer konu ise; pazar araştırması ve rakip analizidir.

Hangi sektörde olursa olsun, sıfırdan kendi işini kurmak hem zorlu hem de kafa karıştırıcı olabilir. Bu noktada başarılı markaları güncel olarak takip etmek, kampanyalarını anlamak ve özümsemek, pazarın ihtiyaçlarını araştırmak kritik öneme sahiptir.

Kurduğunuz işi, dünyayı keşfeden bir bebek gibi düşünün. Bebekler nasıl ki her şeyi izleyip kopyalayarak deneyimliyor ve ona göre kendini keşfediyorsa, markanız da başarılı markaları inceleyip örnek alarak kendi yolunu bulmalıdır.

4. Sermayenizi Hazırlayın veya KOSGEB Desteği Alın

Sıfırdan iş kurmanın en büyük zorluklarından biri, sermaye ihtiyacıdır. Kuracağınız işin gerektirdiği bütçeyi ve gelecekte işinizi idame ettirebilecek finansal gücü nasıl sağlayacağınızı planlamış olmalısınız.

Ticaret, kazanç potansiyeli yüksek ama riskli bir iştir. Bu nedenle gelir/gider dengesini çok iyi gözetmelisiniz.

İş kurmak istiyorum ama sermayem yok diyorsanız da, KOSGEB projeleri ile yatırım teşviği alabilirsiniz. Bunun yanı sıra kadınlara iş kurma desteği veren kurumları da araştırabilirsiniz.

Üstelik evde e-ticaret işi kurmak isterseniz de e-ticaret vergi muafiyeti sayesinde birçok maliyeti minimize etmeniz mümkün olacaktır.

5. İşletme Adı Seçin ve Şirket Kuruluşunuzu Yapın

Şirket kurmak için öncelikle iyi bir marka adı seçmelisiniz. Şirketinizin veya markanızın adını belirlerken uzun vadeli düşünmeli ve akılda kalıcı tercihler yapmalısınız.

Marka ismi bulmak, markanızın kimliği ve stratejisi doğrultusunda olmalıdır. Akılda kalıcı, telaffuzu kolay ve kampanya yaparken etkileyici şekilde değerlendirilebilecek marka isimlerine odaklanmalısınız.

Marka ismine karar verdikten sonra şirket türünüzü belirleyerek şirket açılışınızı aynı gün içinde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer tek başınıza iş kuruyorsanız düşük maliyetlerle şahıs şirketi açabilirsiniz.

6. Resmi Web Sitesi ve Sosyal Medya Hesabı Açın

Şirketinizi kurdunuz, marka adınızı ve kimliğinizi belirlediniz. Şimdi markanızın kimliğine uygun resmi bir web sitesi açmak ve sosyal medya hesapları oluşturmak üzere planlama yapmalısınız.

Web sitenizin URL’inde, nişinizle alakalı bir anahtar kelime geçirmek hedef kitlenizi bulmanıza ve organik trafik kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Örneğin www.bikutukombin.com : Google’ın markanızı hangi kategoride sıralayacağını belirlemesi için ipuçları veren başarılı bir URL’dir. “Kombin” ile ilgili yapılan aramalarda bu web sitesinin çıkma olasılığı daha yüksek olacaktır. (Tabii bunun dışında Google aramalarında iyi performans elde etmek için birçok farklı değişken var. )

7. Ödeme Yöntemi Belirleyin

Web sitenizi de kurduğunuza göre sırada müşterilerinizden nasıl ödeme alacağınızı belirlemek var.

Shopier mağazası açmak gibi seçenekler ile herhangi bir ödeme entegrasyonu kurmanıza gerek yoktur. Fakat Shopier, başlangıç seviyesindeki bireysel satıcılara daha uygundur.

Ayrıca Trendyol gibi pazar yerlerinde veya Shopier gibi altyapılar ile alacağınız ödemelerde çok yüksek maliyetlere katlanmak zorunda kalırsınız.

Bunun yerine düşük komisyonlu, kurulumu kolay ve müşterilerinizi ödeme sayfasında kaybetmemek için ödeme alma başarısı yüksek bir sanal POS almanız çok daha maliyetsiz olacaktır.

%98.7 başarılı ödeme alma oranı, aynı gün entegrasyon, ücretsiz kurulum imkanı ve %0’dan başlayan komisyon oranları Vepara Sanal POS’ta.

Bugün başvurunu yap, yarın ödeme almaya başla!

8. Ürün/Hizmet Fiyatı Belirleyin

Kendi işini kurmak isteyenlere verilecek en önemli tavsiye, başlangıç için en verimli fiyatı belirlemeye özen göstermektir. Hangi işte olursa olsun, yeni bir iş kurduğunuzda herkesten 1 adım geride olursunuz.

Bir iş kurmayı yarış parkuru gibi düşünebilirsiniz. İşinizi kurmak, henüz başlangıç çizgisidir. Rakipleriniz ise çoktan yolda olduğu için önünüzdeler.

Fiyat belirlerken dikkat etmeniz gerekenler:

  • Onlardan ayrışmak için muadili bulunan ürünlerinizde, rakiplerle yarışabilecek fiyatlar belirleyin.
  • Niş ürünlere önem gösterin çünkü kar marjı daha yüksek olacaktır.
  • Ürün çeşitliliğinden ziyade talebin çok olduğu ürünlerde uygun fiyat sunun ve sürekli stok yenileyin.

İlginizi çekebilir: Niş Ürün Nedir

9. Etkili PR Kampanyaları Yapın

Sosyal medya kullanımının artması ile birlikte Instagram, Tiktok ve Whatsapp gibi kanalları işletmenize en uygun ve en verimli şekilde kullanmanızın önemi de arttı.

Instagram’da oluşturulan reklam kampanyaları yerine influencer marketing çalışmaları yapmak çok daha verimli bir yöntem haline geldi.

Tüketicilerin %90’ı, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriklerin (UGC) alışveriş alışkanlıklarını önemli ölçüde belirlediğini ifade ediyor. Hatta tüketicilerin %61’i güvenilir influencer incelemelerini arkadaş ve aile tavsiyeleri kadar güvenilir bulduğunu ve satın alma kararlarında etkili olduğunu belirtmektedirler.

Etkili PR çalışması yapmak için başarılı markaları inceleyebilir, A/B testleri ile dijital pazarlama çalışmalarını düzenli olarak optimize edebilirsiniz.

10. Müşteri Geri Bildirimleri ile İşinizi Geliştirin

İnternette yaşanan dolandırıcılık vakaları nedeniyle insanlar online ödeme yapma konusunda çekingen davranabiliyorlar.

Yalnızca ödeme konusunda değil, ürünün anlatıldığı gibi olması, markanın çözüm odaklı davranması, ürün/hizmetin kalitesi ve diğer etkenler de müşterilerinizin size güven duymasını sağlamak adına önemli kriterlerdir.

Hem bu nedenle hem de işletmenizi geliştirmek için müşterilerinizden sürekli geri bildirim ve hizmet değerlendirmesi almaya özen göstermelisiniz. Çünkü insanlar markanıza sizin anlatımınızla değil başkalarının önerileri ile güvenilirler.

Ürün/hizmetlerinizin sonucunda müşterilerinizi değerlendirme yapmaya teşvik etmek, potansiyel müşterilerinizi ikna etme yönünde olumlu etkileyecektir.

Ne İş Kurabilirim?

Ne iş kurabilirim diye düşünmekten yorulduysanız, rakip analizleri ve pazar ihtiyaçları doğrultusunda, karlı girişimler gerçekleştirebilirsiniz. E-ticarete başlamak, bir ticari girişimde bulunmak veya yeni iş kurmak isteyenlerin çoğu henüz başlangıç aşamasındaki zorluklar nedeniyle pes edebiliyor. 

Fakat biz size, umutsuzluğa kapılmanıza gerek kalmadan kendi işini kurma yolunda dikkat etmeniz gerekenleri anlatacak, onlarca yeni iş fikri ve iş kurma stratejileri ile yardımcı olacağız. 

Kendi işini kurmak isteyenlere öneriler:

  • Sıfırdan iş kurma fikirleri
  • Evde iş kurmak için fikirler 
  • En karlı iş fikirleri 
  • KOSGEB destekli iş fikirleri
  • Sermayesiz iş fikirleri
  • 2 Milyon TL ile kurulabilecek işler
  • 1 Milyon TL ile kurulabilecek işler
  • 500.000 TL ile kurulabilecek işler

Yukarıda yer alan listede, herkesin kendi için en karlı iş fikirlerini bulabileceği öneriler yer almaktadır. Şimdi detaylı listeler üzerinden yeni iş kurma maliyetleri ve kazanç potansiyellerini inceleyelim.

Sıfırdan İş Kurma Fikirleri 2024

İş kurmak istiyorum’ diyenler için en önemli konulardan biri, ne iş kurabilirim sorusudur. Yüzlerce işletmenin yer aldığı pazarda, yeni ve karlı bir iş kurmak için kritik bir ihtiyaca yönelik çözümler sunmalısınız. 

Neden mi? 

Codeless’ın 2024 iş kurma istatistiklerine göre, küçük işletmelerin %80’inin ilk yıl hayatta kalırken; yalnızca %50’sinin beş yıl sonra hala faaliyette olduğunu gösteriyor​.

Bu nedenle karlı iş kurmak için iş fikrinizi doğru belirlemeli, kapsamlı bir piyasa analizi yapmalı ve uzun vadede bu işi sürdürebilir miyim gibi soruların cevabını kendi içinizde vermelisiniz.

Henüz bir yol haritası çizemediyseniz, endişelenmeyin. Rakiplere nazaran fark yaratabilecek, ihtiyaçlara yönelik yenilikçi iş fikirleri listemiz sizi bekliyor. 

Sıfırdan iş kurma fikirleri:

  1. Butik Kahve Dükkanı Açmak
  2. E-ticaret Sitesi Kurmak 
  3. Organik Ürünler Mağazası Açmak
  4. Butik Pastane Açmak
  5. Yoga Stüdyosu Açmak 
  6. Çocuk Oyun Merkezi Açmak
  7. AirBnb Oteli Açmak 
  8. Bisiklet Kiralama İşletmesi Açmak
  9. Kreş/ Anaokulu Açmak
  10. Güzellik Salonu Açmak

1. Butik Kahve Dükkanı Açmak

Küçük bir kahve dükkanı açmak, en karlı iş fikirleri arasında yer almaktadır. Niş bir kategoride hizmet veren, kendi konsepti olan butik kahve dükkanı açmak düşük maliyetli fakat yüksek karlı alternatiflerden.

Yapılan araştırmalara göre kahve dükkanlarının ortalama brüt kar marjı %70-80 civarında.  Bu da satışların büyük bir kısmının kara dönüştüğünü gösteren önemli bir veri. Fakat, maliyetler iyi yönetilmediğinde her yeni iş gibi kar etme potansiyeliniz de düşecektir. 

Eğer sıfırdan iş kurmak istemiyor veya cafe açma maliyetleri ile uğraşmaktan kaçınıyorsanız, kahve bayiliği almak çok daha iyi bir yöntem olabilir. Bayilik/franchise almak, bir markanın şubesini işletmek anlamına gelir. 

Belirli bir sermaye ve koşulların sağlanması ile bilinen bir markanın bayiliğini alabilirsiniz. Böylelikle, marka bilinirliği oluşturma gibi süreçlerde harcayacağınız ek maliyetlerden kurtulabilirsiniz. 

2. Etsy ile E-Ticaret Yapmak

Kendi ürünlerinizi veya dropshipping yöntemiyle çeşitli ürünleri satabileceğiniz bir online mağaza açabilirsiniz.

E-ticaret, geleceğin de en çok para kazandıran yöntemlerinden biri. Eğer niş bir kategoride yurtdışında en çok satılan ürünleri tespit ederek Etsy’de satış yaparsanız oldukça iyi paralar kazanabilirsiniz.

Mühim olan, henüz talebi yeteri kadar karşılanmamış bir ihtiyaca çözüm sunan hizmetler/ürünler tespit etmektir. Bir ihtiyaca çözüm bulduysanız iş fikrinizin tutma ihtimali de o kadar artacaktır.

Sıfırdan kendi işini kurmak isteyenler için daha düşük sermaye ile yapılabilecek işler arasında yer alan stoksuz satış (dropshipping), karlı seçenekler arasında yer alır.

3. Organik Ürünler Mağazası Açmak

Ne iş kurulur diye düşünürken, gelecek yıllar için sürdürülebilirliği olan sektörleri seçmelisiniz. Aksi halde, işletmeniz karlılık/maliyet için başabaş noktasına bile gelemeden kapatmak zorunda kalabilirsiniz. 

Biliyorsunuz ki tüm dünya genelinde salgınların artması, gelir eşitsizliği nedeniyle sağlık hizmetlerine ulaşımda sıkıntıların yaşanması ve paketli gıda kullanımının zararları sonucu organik ürünlere olan ilgi arttı.

İnsanlar hem daha sürdürülebilir bir dünya hem de daha sağlıklı bir beden konusunda, büyük bir pandemiyi geride bırakmanın etkisi ile farkındalık kazandılar. 

Yurtdışında çeşitli denetlemeler ile organik beslenme konusunda önemli önlemler alınırken, Türkiye’de ve hatta dünya genelinde de insanların organik ürünlere daha fazla yöneldiği istatistikler ile kanıtlandı. Üstelik, doğal ürünlere olan ilginin gelecek yıllarda çok daha fazla artacağı da öngörülüyor.

Tam da bu nedenle, henüz Türkiye pazarının doygunlaşmadığı sektörlerden olan “sürdürülebilir tarım ve organik gıda ürünleri” satan bir mağaza açmak, yeni iş fikirleri arayanlar için mükemmel bir potansiyel barındırıyor. 

4. Butik Pastane Açmak

Butik pastane açmak maliyeti bakımından iş kurmak için ideal seçenekler arasında yer almaktadır. Özellikle özel yapım doğum günü pastası satmak, düğün pastaları gibi ihtiyaçların arttığı ve insanların organizasyon kültürüne daha fazla önem verdiği bu dönemlerde kar marjı yüksek olan işler arasında.

Evde ne iş kurabilirim diye kara kara düşünen ev hanımları da pastane açmadan, sosyal medya üzerinden pasta satışı yaparak para kazanabilirler. Biraz uğraştırıcı tercihler arasında yer alan pastane açma girişimi için KOSGEB kadın girişimci desteklerinden da faydalanabilirsiniz. 

5. Yoga Stüdyosu Açmak 

Yoga stüdyosu açmak; son yıllarda sağlıklı yaşam trendinin artmasıyla birlikte en karlı iş kurma fikirleri arasında yerini aldı. İster bireysel yoga dersleri verin ister kendi stüdyonuzu açın.

Ne iş kursam diye düşünürken yoga stüdyosu, meditasyon ve şifalanma çalışmaları gerçekleştiren merkezler kurabilirsiniz.

Üstelik yoga stüdyosu karlı iş fikirlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü insanların kendi içine dönme ihtiyacı, teknolojinin ilerlemesi ile birlikte daha fazla artmaktadır. 

Hem esnek çalışma koşulları hem de manevi anlamda sizi besleyecek bir iş kurmak istiyorsanız, yoga stüdyosu açmak karlı bir tercih olabilir. 

6. Çocuk Oyun Merkezi Açmak

Ebeveynlerin çocuklarıyla daha verimli vakit geçirebilmesi için başvurduğu alternatiflerden biri de; çocuk oyun merkezleri.

Anne babalar için dinlenme, çocuklar için eğlenme fırsatı sunan bu gibi mekanlar hem kar marjı yüksek hem de verimli sosyal medya reklamları ile hızla büyüyebilecek iş fikirleri arasında

Rekabet bakımından avantaj sunan çocuklar için oyun merkezi açma projesi, kuracağınız işe farklı bir konsept de eklediğinizde en karlı iş fikirlerinden biri olabilir. Siz de sosyal medyada etkili influencer marketing yöntemlerini kullanarak çocuk aktivite merkezi açarak yüksek getiriler elde edebilirsiniz. 

7. Airbnb Oteli Açmak 

Otellere nazaran ev konsepti ile kendini daha rahat hisseden kitle için airbnb oteli açmak veya evinizi airbnb ile kiralamak oldukça karlı fikirler arasında yer almakta. Özellikle tatil için uygun lokasyonlarda bir ev satın alarak 3 ay boyunca kiraya vermek bile, 1 yıllık kira masrafınız kadar kazandırabilir. 

Airbnb’den ev kiralamak veya otel açmak için gerekenler arasında bazı kurallar yer alıyor. Örneğin; her misafir gittikten sonra temizlik hizmeti sunmanız, evin görsellerini gerçekteki gibi kullanmanız gibi durumlar söz konusudur. 

Tabii temizlik ücreti de günlük kiralama bedeline ek olarak yazıldığı için temizliği kendiniz yapıyorsanız ek iş olarak bile güzel getiriler elde edebilirsiniz.

Airbnb oteli açmak için yapmanız gerekenler ise tıpkı bir sosyal medya profili oluşturur gibi sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz şekilde doldurmak. 

Unutmayın ki eviniz ne kadar güzel olursa olsun, insanlar evinizi fotoğraflarda gösterdiğiniz kadarıyla değerlendirecektir. Bu nedenle evinizin ayrıcalıklarını göstermeye ve evin fotoğraflarının net, anlaşılır, birkaç farklı açıdan çekilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. 

8. Bisiklet Kiralama İşletmesi Açmak

Şehirde veya turistik bölgelerde bisiklet kiralama hizmeti vereceğiniz bir işletme açabilirsiniz. Özellikle sahil boyu, doğal güzellikler ve trafiğe çok uygun olmayan bölgelerde bisiklet kiralama işletmesi açmak, sıfırdan iş kurmak isteyenler için ideal fikirlerden biri.

Düşük maliyetli karlı işler arayanlar için bisiklet kiralamak, ticarete başlamak için risksiz bir tercih olabilir.

9. Kreş/ Anaokulu Açmak

İş yeri açma fikirleri arasında en karlı ama riski de daha yüksek seçeneklerden biri, kreş veya anaokulu açmak.

Yeni iş kurmak için yeterli sermayesi olmayan girişimcileri zorlayabilecek olan bu iş fikri, yeterli sermayesi bulunan ve eğitimci vizyonuna sahip biri için mükemmel fırsatlar barındırmaktadır. 

İyi bir kadro, etkili bir reklam çalışması, ayrıcalıklı hizmetler ve güven veren bir politika uygulamak anaokulu açarken en dikkat etmeniz gereken konular arasında. 

Eğer kendi işimi kurmak istiyorum diyorsanız ve eğitim konusunda vizyonunuza güveniyorsanız, kreş açmak orta vadede size çok güzel getiriler sunabilir. 

10. Güzellik Salonu Açmak

Yeni bir iş kurmak isteyenler için asla bitmeyecek ve zamanla daha da ilgi çekmeye devam edecek bir iş yeri fikri, güzellik salonu açmak. 

Kozmetiğe olan ilginin artması ve yoğun makyaj yerine doğal güzelliğin önem kazandığı bu dönemlerde, insanlar cildine ve kendine daha iyi bakmak istiyor. Bu nedenle hem güzellik salonları hem de bu tarz hizmet veren poliklinikler gittikçe artıyor. 

Zayıflama merkezi açmak, hizmet sunduğunuz paketlere ek olarak diyetisyen gibi ayrıcalıklı özellikler sunmak ise iş yerinizin hızla büyümesini sağlayabilir. 

Güzellik salonu açmak, rekabetin yüksek olmasına rağmen talebin de çok yüksek olması nedeniyle en karlı iş fikirleri arasında yer alır. İyi optimize edilmiş reklamlar ile çok kısa sürede kara geçebilmeniz mümkün.

Evde İş Kurmak için Fikirler 

Evde kendi işini kurmak isteyenler için KOSGEB iş kurma teşvikleri veya e-ticaret vergi muafiyeti imkanı sunuyor. Evde ticaret yapmadan önce siz de bu gibi fırsatları araştırabilirsiniz.

Ne yaptığınız önemli değil. Niş bir fikir bulduğunuz veya insanlara zaman yaratacak bir ürün sunduğunuz takdirde, ürününüz mutlaka belirli bir kitleye ulaşacaktır.

Evden satışı yapılabilecek ürünleri araştırıp, en çok satılanları incelemeye özen göstermelisiniz. Örneğin ev yapımı organik gıdalar satabilir veya evde girişimcilik faaliyetleri gerçekleştirebilirsiniz.

1. El Yapımı Sabun ve Kozmetik Ürünleri

Doğal malzemelerle el yapımı sabun, krem, sürülebilir parfüm veya losyon gibi kozmetik ürünleri üreterek evde para kazanabilirsiniz. Sağlıklı yaşam trendi ile birlikte bu ürünlere olan ilgi de artmış durumda.

Ürettiğiniz ürünlerin fotoğraflarını, fotoğraf çekim kutuları ile uygun fiyatlara çekebilir ve Shopier üzerinden ücretsiz olarak satışa açabilirsiniz.

2. Dikiş ve Örgü Ürünleri

Eğer el beceriniz varsa dikiş ve örgü yaparak evden satış yapabilirsiniz. Evde iş kurmak veya evden e-ticaret yapmak isteyenler için bu gibi niş işler, kar marjı yüksek seçenekler arasında yer almaktadır.

Özellikle bebek battaniyeleri, dekoratif yastıklar ve örgü kıyafetler sıkça tercih edilen ürünlerden.

3. Evde Yemek ve Tatlı Satışı

Evde catering hizmetleri sunarak kendinize bir müşteri portföyü oluşturabilirsiniz. Özellikle diyet veya ev yapımı yemekler çok fazla satılmaktadır.

Bunun yanı sıra özel tasarım tatlı ve pastalar yaparak da evde kendi işinizi kurabilirsiniz. Örneğin yılbaşı dönemlerinde konsept kurabiye satışları yapabilirsiniz.

4. El Yapımı Takı Üretimi

Kendi tasarımlarınızı oluşturarak el yapımı takı satışı yapabilirsiniz. Özellikle Etsy gibi platformlar, el yapımı ürünlere öncelik verdiği için tasarımlarınıza güveniyorsanız yurt dışına bile açılabilmeniz mümkün.

5. Özel Gün ve Etkinlik Planlama

Doğum günü, düğün, baby shower gibi özel günler ve etkinlikler için konsept hizmetler sunabilirsiniz. Organizasyon becerilerinizi kullanarak müşterilerin ihtiyaçlarına uygun konseptler ve süsleme malzemeleri hazırlayabilirsiniz.

Evde ne iş kurulur diye düşünüyor ve karlı bir yöntem arıyorsanız, sizin için ideal bir seçenek olabilir.

6. El Yapımı Dekorasyonu Ürünleri

Ev dekorasyonu için el yapımı ürünler tasarlayarak satışa sunabilirsiniz. Dekoratif yastıklar, duvar süsleri, masa örtüleri, sloganlı duvar panoları gibi ürünler tasarlayarak iyi getiriler elde etmeniz mümkün.

7. Çocuk Oyuncakları ve Eğitim Malzemeleri Üretimi

Bebek ve çocuklar için el yapımı oyuncaklar, yaratıcı faaliyetler veya kumaş kitaplar üretebilirsiniz. Özellikle organik ve güvenli malzemeler kullanarak ürünler yaparsanız satılma ihtimali yüksek olacaktır.

Örneğin, küçük çocukların kitapları yırtması veya zarar vermesi nedeniyle elyaf dolgulu kumaş hikaye kitapları üretebilirsiniz.

8. El Yapımı Mum Üretimi

Evde farklı kokular ve tasarımlar kullanarak el yapımı mumlar üretebilirsiniz. Bu mumlar dekoratif amaçlı veya aromaterapi için kullanılabilir. Özellikle farklı şekillere sahip mumlar, satışı en yüksek olan alternatifler arasında yer almaktadır.

9. Hediyelik Sepet Hazırlama

Özel günler ve etkinlikler için kişiselleştirilmiş hediyelik sepetler hazırlayabilirsiniz. İçeriği müşterinin taleplerine göre düzenleyerek farklı konseptlerde sepetler oluşturabilirsiniz.

Bu gibi hediyeler genellikle özel günlerde tercih edildiği için aynı gün teslimat gibi avantajlar sunarak ürünlerinizi ayrıcalıklı hale getirebilirsiniz. Kimi firmalar özel günlerde “şehir içinde motor ile 2 saatte teslimat ediyoruz” gibi garantiler vererek müşterileri cezbedebiliyor.

10. Kumaş Boyama ve Baskı Tasarımları

Kendi tasarımlarınızı kullanarak kumaş boyama ve baskı işleri yapabilirsiniz. Özel tasarımlı tişörtler, çantalar veya ev tekstil ürünleri üretebilirsiniz.

Eğer tasarım dışında diğer süreçler ile ilgilenmek istemezseniz print on demand yani talep üzerine baskı yöntemi ile tasarımlarınızı kolayca ürüne dönüştürebilirsiniz.

KOSGEB Destekli İş Fikirleri

KOSGEB destekli iş fikirleri 2024 yılı için aşağıdaki gibidir:

  • KOSGEB Giyim Mağazası Kurmak
  • KOSGEB Temizlik Şirketi Açmak
  • KOSGEB Oto Kiralama İşi Kurmak
  • KOSGEB Çiçekçilik İşi Kurmak
  • KOSGEB Cafe ve Pastane Açmak
  • KOSGEB Kırtasiye Açmak
  • KOSGEB Bilgisayar Teknik Servisi Açmak
  • KOSGEB Doğalgaz Tesisat Malzemeleri Satışı ve Tamir Bakım
  • KOSGEB Gıda Üretim Tesisi Açmak
  • KOSGEB Tekstil Satış İşletmesi Açmak
  • KOSGEB Yapı Denetim İşleri Kurmak
  • KOSGEB Optik Dükkanı Açmak
  • KOSGEB Fotoğrafçı Stüdyosu Açmak

Yeni iş fikirleri arasından KOSGEB destekli iş kurmak isteyenler, listemizdeki projelerden birini seçerek kendi işinizin patronu olabilirsiniz. KOSGEB iş fikirleri, özellikle kendi işini kurmak isteyenler için birçok fırsat barındırmaktadır. Eğer başlangıç sermayeniz yoksa KOSGEB girişimcilik projeleri ile iş kurabilirsiniz.

Sermayesiz İş Fikirleri 2024

Sermayesiz nasıl para kazanılır diye kara kara düşünüyor olabilirsiniz. Öğrenciler, yeni iş kurmak isteyenler veya işini bıraktığı için sermayesiz e-ticaret(dropshipping) yapacak olan girişimciler doğru yerdesiniz.

Sermayesiz iş fikirleri arayanlar için 20 öneri:

  1. Online Anket Doldurma: Para kazandıran anket siteleri üzerinden anketler doldurup ek gelir elde edebilirsiniz.
  2. Dijital Ürün Satışı: Canva veya diğer tasarım araçları ile dijital ürünler (printable, planner, vb.) oluşturup Etsy gibi platformlarda satabilirsiniz.
  3. Yazılım Test Uzmanlığı (IT Tester): Yazılım projeleri için test hizmetleri sunarak feedbackler üzerinden ek gelir elde edebilirsiniz.
  4. Print on Demand: Printwork gibi siteler üzerinde tshirt tasarlayarak kendi markanızın ürünlerini satabilirsiniz.
  5. Evde Yemek Yapımı: Meze vb. çeşitli lezzetleri evinizde yaparak evde sermayesiz ek gelir elde edebilirsiniz.
  6. Online İçerik Editörlüğü: Bloglar ve websiteleri için içerik düzenleme hizmeti sunabilirsiniz.
  7. Blog ve Website Kurulumu: WordPress ile blog veya e-ticaret siteleri kurarak hizmet verebilirsiniz.
  8. SEO Uyumlu Metin Yazarlığı: SEO bakımından optimize edilmiş içerikler yazarak websitelerinin arama motorlarında organik trafik elde etmelerine yardımcı olabilirsiniz.
  9. LinkedIn Profil Optimizasyonu: Profesyonellere LinkedIn profillerini optimize etme ve LinkedIn içeriklerini otomatize ederek gönderiler oluşturma konusunda hizmet verebilirsiniz.
  10. Podcast Düzenleme: Podcast yapımcılarına kayıt düzenleme ve post-prodüksiyon hizmetleri verebilirsiniz.
  11. Freelance Proje Yönetimi: Farklı projeler için proje yöneticiliği yapabilirsiniz.
  12. Online Yapay Zeka Organizasyonu: Online etkinlikler için planlama ve organizasyon hizmetleri sunabilirsiniz.
  13. Özgeçmiş Yazarlığı: İş başvurusu yapmak isteyenler için profesyonel CV yazma hizmeti sunabilirsiniz.
  14. Online Moderatörlük: Forumlar veya Tiktok moderatörlüğü gibi sosyal medyadaki online topluluklar için moderatörlük hizmeti sunabilirsiniz.
  15. İllüstrasyon Oluşturma: Dijital çizim araçları kullanarak illüstrasyonlar yapıp satabilirsiniz.
  16. Online Seslendirme: Reklamlar, videolar veya sesli kitaplar için seslendirme hizmeti verebilirsiniz.
  17. E-Posta Pazarlama Danışmanlığı: Küçük işletmelere e-posta pazarlama stratejileri oluşturma, A/B testleri ile verim artırma ve verimli yöntemler geliştirme konusunda destek olabilirsiniz.
  18. Online Dil Eğitmenliği: Anadilinizi veya bildiğiniz başka bir dili öğretmek için online dil dersleri verebilirsiniz.
  19. Data Giriş Uzmanlığı: Şirketlere veri girişi hizmeti sunarak uzaktan çalışabilirsiniz.
  20. Stok Fotoğrafçılık: Sermaye gerektirmeyen işler arasında yer alan fotoğrafçılık ile hobilerinizden para kazanabilirsiniz.

Sermayesiz para kazanma yolları çok olsa da size pasif gelir sağlayabilecek miktarı sunan iş fikirleri oldukça azdır. Örneğin anket doldurmak, reklam izlemek gibi yöntemler ile yalnızca harçlık sayılabilecek tutarlar kazanabilirsiniz.

En Karlı İş Fikirleri 2024

Kazanç potansiyeli yüksek bir iş kurmak istemez misiniz? İş yeri kurmak, acele alınacak bir karar değildir. En karlı iş fikirleri neler diye incelemek veya rakip araştırması yapmak, tek başına yeterli olmayacaktır.

Potansiyel kar ve maliyet konusunda analizler yapmazsanız çok kısa sürede işinizin kapanması ile yüzleşmeniz gerekebilir. Bu nedenle bir işe başlamadan önce, o iş fikri karlı mı diye sorgulamak için SWOT analizi ile girişiminizin güçlü ve zayıf yönlerini tartmanızda fayda var. 

Kimi zaman insanlar, “emekliye ayrılıp cafe açmak” gibi hayaller nedeniyle yeterince doyuma ulaşmış işler kurmak gibi yanılgılara düşebiliyorlar. Siz bu yanılgılara düşmeyin diye biz sizin için 2024 yılında en karlı fikirleri listesi oluşturduk. 

1. E-Ticaret 

E-ticaret yapmak için niş ürünler satan bir online mağaza açabilirsiniz. Bunun için yurtdışında olup Türkiye’de satılmayan ürünleri inceleyebilir ve yenilikçi iş fikirleri bulabilirsiniz. 

E-ticarete olan ilginin hızla yükseldiği son yıllarda, henüz yeteri kadar doyuma ulaşmamış ve bu nedenle de kolay satılacak ürünler, karlılık için en iyi seçenek olabilir. 

2. Dijital Pazarlama Ajansı 

Sosyal medya kullanımının ve işinizi internette pazarlamanın önemi gün geçtikçe artıyor. İster iş yerinizi tanıtacak olun, ister evde e-ticaret yaparak para kazanmayı hedefleyin.

Artık işinizi internete taşımadığınız sürece, çok büyük bir kitleyi göz ardı etmiş ve kazanabileceğinizin çok daha azını kazanıyorsunuz demektir. 

Dijital pazarlama ajansı kurmak da sizin gibi işini internette de görünür hale getirmek isteyenler için neredeyse zorunlu bir hizmet.

Google Ads reklam hizmeti, SEO danışmanlığı, sosyal medya yönetimi, website yapımı ve daha birçok farklı departmanı da bünyesinde barındıran yeni bir iş kurabilirsiniz. Bu işlerde insanlar işin ucuz olmasından ziyade verimli olmasına ve sonuç alabilmeye bakar.

O nedenle de eğer iyi bir ekip kurarsanız, birçok markanın online görünürlüğü için gerekli hizmetleri yüksek ücretler ile sunabilirsiniz.  

3. Özel Eğitim ve Danışmanlık Merkezi 

Dil kursları, iş geliştirme danışmanlığı, mentorluk gibi çeşitli alanlarda danışmanlık hizmeti vereceğiniz bir iş kurun. Sermayesiz iş fikirleri arasında yer almasa da harcanan paranın çok daha fazlasını kazandırabilecek karlı işlerden biri. 

İnsanların ihtiyaç duyduğu yurtdışı danışmanlık hizmetlerini, Türkiye’de bir girişim haline getirerek zengin bile olabilirsiniz. Mühim olan, insanların eksikliğini hissettiği ve bunun için para ödemeye razı olduğu bir konu bulmak. 

4. Fintech Hizmetleri 

En karlı ve yenilikçi iş fikirleri, insanların ihtiyaç duyduğu ve bu ihtiyacı ortadan kaldıran çözümünüz için para ödemeye razı olduğu yöntemlerdir.

Aylık gelir-gider hesabınızı yapabileceğiniz muhasebe uygulama, işletmeler için büyük bir öneme sahip olan CRM programları ve finans teknolojilerine yenilikçi bir bakış açısı kazandıran fintech uygulamaları ile çok yüksek miktarlarda para kazanabilirsiniz. 

Fakat fintech sektöründe bir ürün/hizmet sunarken rakiplerinizin de devasa şirketler olduğunu, sizden daha önceki yıllardan beri sektörde olduğu için güvenilirliklerinin daha yüksek olduğunu ve bunu kırmanın zaman alacağını bilmelisiniz. 

5. Sağlık ve Spa Merkezi 

Garanti işler neler diye merak ediyorsanız, doğru cevaplardan birini bulduğunuzu söyleyebiliriz. Hiçbir zaman yok olmayacak ve insanların alım gücü arttıkça daha fazla bütçe ayrılacak olan harcamalardan biri de, sağlık ve spa paketleri. 

Çeşitli masaj ve spa paketleri sunduğunuz, fizyoterapist ile tedavi uyguladığınız, sıcak su ile termal havuz imkanı verdiğiniz bir sağlık merkezi düşünün. İyi bir pazarlama stratejisi ile bu girişimin, size devasa kazançlar sunabilecek en karlı işlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

İlginizi çekebilir: Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur

6. Lüks Ürünler Mağazası

Türkiye’de satışı olmayan ürünleri yurtdışından temin ederek bir showroom gibi sergileyip, satış yapabilirsiniz.

Ünlüleri ve influencerlerı hedef alan bu gelir modelinde, hedef kitleniz yüksek ücretler ödemey razı olduğu için yapmanız gereken tek şey; ürünlerinizi hedef kitlenizin önüne sık sık çıkartmaya çalışmak. 

Dünya markalarının yer aldığı bir lüks ürünler mağazası açmak, maliyetli olsa daa potansiyeli bakımından 1 yıl içinde giderlerinizi nötrleyebilecek bir güce sahip.  

7. Organizasyon İşi 

Düğün, doğum günü, cinsiyet partisi ve belki de henüz aklımıza gelmeyen onlarca kutlama için organizasyon işi kurabilirsiniz.

Düşük sermayeli işler arasında yer alan bu girişimcilik modelinde, asıl iyi olduğunuz birkaç konsept belirlemenizde fayda var. İnsanları özel hissettirecek kişiselleştirilmiş tasarımlar ile siz de organizasyon işi kurabilirsiniz. 

Kendi işini kurma fikirleri araştıranlar, hiç bitmeyecek olan bu sektörü de değerlendirebilir.

8. Fotoğraf Stüdyosu/ Çekim Platosu

Fotoğraf stüdyosu açmak; bildiğiniz üzere influencerlığın bir meslek olmasının ardından, profesyonel çekim hizmetleri ile cebinizi doldurabileceğiniz avantajlı iş fikirlerinden.

Özellikle ünlülere hitap edebileceğiniz, kaliteli markalar ile çalışabilecek vizyon ve beceriye sahip bir ekip kurarak çok güzel getiriler elde edebilirsiniz. 

Çekim platoları ise özellikle düğün ve bebek fotoğrafçılığı gibi yüksek fiyatlı ve kazandıran işler için tercih edebileceğiniz bir iş fikri olabilir. Nihayetinde fotoğraf platosu kurma maliyeti yüksek olsa da, kar marjı da fazla olduğu için mantıklı seçenekler arasında yer almaktadır.

9. Pet Otel ve Bakım Hizmetleri 

Türkiye’de hayvan sahiplenme eğiliminin artması ile birlikte evcil hayvanlarla ilgili iş fikirleri de çoğalmış oldu. Sahiplendiği evcil hayvanlarını tatile yanında götüremeyenler, pet oteli olarak da bilinen hayvan otellerine belli bir ücret karşılığında evcil hayvanlarını bırakabiliyor. 

Kamera ile takip etme imkanı, temizlik, hayvanlar için yürüyüş ve etkinlikler düzenleyerek konsepti daha güçlü hale getiren oteller de bulunmakta. 

Pet otel açma maliyeti, kar marjı yüksek iş fikirleri arasında yer aldığı için diğer sektörlere kıyasla ortalama seviyelerdedir.

Gitgide artış gösteren bu konsepti uygulamak için pet oteli açmak veya hayvanlar için kuaför, bakım gibi hizmetleri sunmak getiri potansiyeli yüksek iş yeri açma seçeneklerinden biridir. 

10. Pilates ve Meditasyon Stüdyosu 

Yoga stüdyosu veya pilates stüdyosu açmak Türkiye’de tutan iş fikirleri arasında yer almaktadır. İnsanların sağlık ve güzellik konusuna daha fazla önem vermeleri sonucu talebin arttığı bu hizmeti siz de değerlendirebilirsiniz. Hatta illa bir pilates stüdyosu açmanıza da gerek yok.

Evde iş fikirleri arıyorsanız, evinizin bir odasını stüdyo yapabilir ve rekabet avantajı için fiyatlarınızı daha uygun tutarak bir müşteri portföyü oluşturabilirsiniz. Sermayesiz iş fikirleri arayanlar için de evde pilates veya yoga eğitmenliği yapmak, oldukça karlı yöntemler arasında. 

11. Kitap Cafe

Kitap severler için hem kitap okuyabilecekleri hem de kahve içebilecekleri bir kitap cafe açabilirsiniz. Hem ürün satışı yaptığınız hem de hizmet sunduğunuz bu yöntemde, daha niş bir kitleye hitap ettiğiniz için kitap satışlarınızın artmasına da yardımcı olabilir. 

2024 dükkan açma fikirleri arasında daha niş bir yere sahip olan bu alan, kar marjı da maliyeti de ortalama olan işlerden.

Kitap cafe açmanın yanı sıra, okurseverlerin ilgisini çekebilecek etkinlikler de düzenleyerek etkinlik giriş bileti satabilirsiniz. Birçok farklı yöntem ile para kazanmanızı sağlayabilecek bu konsepti nasıl özelleştireceğiniz ise tamamen size kalmış. 

12. Antika Dükkanı

Antika eşyalar ve koleksiyon ürünleri satan bir antika dükkanı açabilirsiniz. Özellikle vintage eşyalara sevdası olan kitleler için nostalji hissi ile bir şeyler satın almak vazgeçilmez olacaktır. 

Pikap, antika duvar saatleri, el oyması eşyalar gibi geçmişe yolculuk hissi yaratan ve artık bulunması çok da kolay olmayan ürünleri sattığınız bir dükkan açabilirsiniz. Kazandıran işler arasında yer alan bu tercihte, antika ürünler pazarı gibi etkinlikler düzenleyerek satışlarınızı canlı tutabilirsiniz. 

13. Mobil Oto Yıkama

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve zamanı verimli kullanmak zorunda kalan insanlar için en karlı iş fikirlerinden biri de seyyar veya mobil oto yıkama hizmeti.

Örneğin İstanbul trafiğinde 3 saat sıkışmış bir sürücüyü hayal edelim, trafiğin geçmesini boş boş beklemek yerine o sırada arabasını yıkatarak zamandan tasarruf edebilir. 

Güzel pazarladığınız takdirde, mobil oto yıkama hizmeti karlı mı diye düşünmenize bile gerek kalmayacaktır. 

14. El Yapımı Sabun Mağazası

Doğal ve el yapımı sabunlar satan bir dükkan açabilirsiniz. Hatta insanlara dükkanınızda kendi sabunları yapma imkanı sunduğunuz workshop etkinlikleri düzenleyebilirsiniz. 

El yapımı sabun, özellikle sağlık ve bakım konusunda bilinçlenmenin getirdiği ihtiyaçlardan biri. Parabensiz sabun arayanlara sunabileceğiniz ve rekabetin yüksek olmadığı bu yeni iş fikrini değerlendirebilirsiniz. 

15. Geleneksel Tatlar Lokantası

Yerel ve geleneksel yemekler sunan konsept bir lokanta açabilirsiniz. Müşterilerinize farklı farklı yöreleri anımsatacak masa tasarımlarında, o yöreye ait yemekleri sunarak sosyal medyada lokantanızın paylaşılmasını da teşvik edebilirsiniz. 

İnsanların kimi zaman memleketini özlemesi ve yöresel tatlara olan ilgisi nedeniyle iş yeri açma fikri arayanlar için karlı bir öneri diyebiliriz. 

Tüm bunlara ek olarak, turistik bölgelerde yöresel lokanta açmak, daha fazla ilgi görmenize neden olabilir. Siz de farklı yörelerin yemeklerini sunabileceğiniz bir lokanta işi kurabilirsiniz. 

2 Milyon TL ile Ne Yapılır 2024 Yılında?

2 milyon TL sermaye ile kurabileceğiniz işler genellikle kar marjı yüksek olan işlerden oluşmaktadır. Eğer yeterli sermayeniz varsa ve büyük bir iş kurmak istiyorsanız aşağıda yer alan önerilerimizi inceleyebilirsiniz.

2 milyon tl ile yapılacak işler:

  • Fitness/spor salonu açmak
  • Trüf mantarı yetiştiriciliği yapmak
  • Çocuk eğlence merkezi açmak
  • Zayıflama/ bakım merkezi açmak
  • Masaj /spa salonu açmak
  • Emlak/gayrimenkul ofisi açmak
  • Prodüksiyon şirketi kurmak
  • 3D baskı ofisi açmak
  • Turizm acentası kurmak
  • Yeni nesil meyhane açmak
  • Akıllı ev sistemleri ofisi açmak
  • Bebek giyim mağazası kurmak

2 milyon TL sermaye ile ne iş kurulur diyorsanız, onlarca seçenek arasından becerilerinizi en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz yöntemleri seçebilirsiniz.

1 Milyon TL Sermaye ile Ne İş Yapılır 2024?

1 milyon TL sermaye ile yapılabilecek işler:

  1. Bilinen işletmelerden franchise/bayilik almak
  2. Yenilenebilir enerji projeleri üretmek
  3. Özel tasarım giyim mağazası kurmak
  4. Playstation/VR deneyim salonu kurmak
  5. Film yapım şirketine ortak olmak
  6. Akıllı ev sistemleri kurmak
  7. Özel okul açmak
  8. Tiny House satın alıp kiraya vermek
  9. Karavan satın alıp seyyar dükkan açmak
  10. Organik/Vegan market kurmak
  11. Kırtasiye açmak
  12. Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmak
  13. Otopark açmak
  14. Psikiyatri kliniği açmak
  15. Doğum ve bebek fotoğraf stüdyosu açmak

Türkiye’de 1 milyon TL ile kurulabilecek işler yukarıdaki listede yer almaktadır. Başta yüksek bir sermaye gibi gelen bu miktar karşılığında yüksek getiriler kazanabilirsiniz. Riske atabilecek sermayesi olanlar için yeni iş fikirleri listemizi inceleyerek kendiniz için avantajlı yolları tercih edebilirsiniz.

500 Bin TL ile Ne Yapılır 2024 Yılında?

500.000 TL ile kurulabilecek işler aşağıdaki gibidir:

  • Tekel bayi açmak
  • Oyuncak dükkanı açmak
  • Kinoa yetiştiriciliği yapmak
  • Çiğköfte dükkanı açmak
  • Balık ekmek büfesi açmak
  • Seyyar pilavcı açmak
  • Vintage giyim dükkanı açmak
  • El yapımı meyve suyu büfesi açmak
  • Seyyar çay dükkanı açmak
  • Takı/bijüteri mağazası açmak
  • Catering dükkanı açmak
  • Yapı/malzeme dükkanı açmak

500.000 bin tl ile ne iş kurulur diye düşünmeyin. Düşük sermaye ile yapılabilecek işler bile kimi zaman çok yüksek getiriler sunabilmektedir. Önemli olan, satışı gerçekleştireceğiniz yerel pazardaki ihtiyaçları ve potansiyelleri iyi analiz edebilmektir.