Kıdem tazminatı hesaplama aracımız, girilen brüt maaşa göre çalışanın yıl içerisindeki vergi dilimini dikkate alarak sizler için net ihbar tazminatı hesaplaması yapar. Aşağıdaki tazminat hesaplama aracında işe başlama ve ayrılma tarihlerinizi seçtikten sonra brüt maaşınızı girerek “Hesapla” butonuna basınız. Kıdem tazminatınız anında hesaplanacaktır.
Hesaplamaya Esas Gün: 0 Gün
Kıdem Tazminatına Esas Ücret: ₺0,00
Kıdem Tazminatı Tutarı (Brüt): ₺0,00
Damga Vergisi: ₺0,00
Ödenecek Kıdem Tazminatı (Net): ₺0,00
İhbar Günü: 0 Gün
İhbar Tazminatına Esas Ücret: ₺0,00
İhbar Tazminatı (Brüt): ₺0,00
Gelir Vergisi Kesintisi: ₺0,00
Damga Vergisi Kesintisi: ₺0,00
Ödenecek İhbar Tazminatı (Net): ₺0,00
Toplam Tazminat (Brüt): ₺0,00
Ödenecek Toplam Tazminat (Net): ₺0,00
Kıdem tazminatı, bir çalışanın iş akdinin sona erdirilmesi durumunda, hizmet süresine bağlı olarak alacağı tazminat ödemesidir.
4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde belirlenen bu tazminat, işverenlerin çalışanlarına sağlamak zorunda olduğu bir haktır. Kendi isteğiyle işten ayrılan çalışanlar kıdem tazminatı alamaz.
Kıdem tazminatı alma hakkına sahip olanlar şunlardır:
Kıdem tazminatı, işçinin hizmet süresi boyunca her tam yıl için 30 günlük giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplanır.
Bir yıldan artan süreler için de aynı oran uygulanır. Ödenecek tutardan sadece damga vergisi (%0,759) kesintisi yapılır.
İş sözleşmenizin sona ermesi durumunda tazminat hesaplama yapmanız gerekebilir. Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı şeklinde iki ana tazminat hakkınız olacaktır. Bu hesaplamaları net veya brüt maaşınıza göre, 2025 tavan sınırlarına uygun şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Güncel maaş verilerinizle kıdem tazminat hesaplama aracımızı kullanarak anında hesaplama yapabilirsiniz.
Kıdem tazminatı hesaplanırken işçinin brüt ücreti dikkate alınır; net ücret üzerinden hesaplama yapılmaz. Brüt ücret, sigorta primi, sendika aidatı ve vergi gibi kesintiler yapılmadan önceki ücrettir. İşçinin brüt çıplak ücreti belirlenirken bu miktar 30 ile çarpılır.
Kıdem tazminatı hesaplamasına dahil edilenler:
Hesaplama yapılırken:
Kıdem tazminatınızı kolayca hesaplamak için:
Son olarak, ‘Hesapla’ butonuna basarak en doğru sonuca kolayca ulaşabilirsiniz.
Çalışanın aynı işyerinde veya aynı işverene bağlı farklı işyerlerinde en az bir yıl çalışmış olması gerekmektedir.
Kıdem tazminatı alabilmenin şartları 1475 sayılı Kanunun 14. maddesinde belirtilmiştir. Bu şartlar şunlardır:
Giydirilmiş brüt ücret, işçinin aylık brüt maaşına ikramiye, prim, yol, yemek, yakacak yardımı gibi ek ödemelerin eklenmesiyle elde edilen toplam brüt aylık gelirdir.
Kıdem tazminatı tavan tutarı, çalışanın bir yıllık çalışma süresi karşılığında alabileceği en yüksek kıdem tazminatı miktarıdır. Bu tutar, en yüksek devlet memuruna (Başbakanlık Müsteşarı’na) ödenen bir yıllık emeklilik ikramiyesi tutarına eşittir ve her 6 ayda bir yeniden değerlendirilir.
2025 yılının ilk yarısı için (01/01/2025 – 30/06/2025 tarihleri arasında) kıdem tazminatı tavanı 46.655,43 TL olarak belirlenmiştir. Kıdem tazminatı hesaplamasında çalışanın brüt maaşı ve yan hakları (yemek, ulaşım, ikramiye vb.) toplamı en fazla bu tutar üzerinden kabul edilir. İşveren bu tavan tutarın üzerinde ödeme yapabilir, ancak bu ödeme kıdem tazminatı olarak değil, prim/ikramiye adı altında yapılır ve gelir vergisine tabidir.
Vepara, doğa tutkunlarını Camp & Caravan Fuarı’nda buluşturuyor!
Karavanlar, tiny house çözümleri ve doğa spor ekipmanlarıyla dolu bu eşsiz deneyimde Vepara güvencesi ile ödeme çözümleri de seni bekliyor!
📍 Eskişehir Fuar Kongre Merkezi
📅 12-16 Şubat 2025