Yurtdışından ödeme almakta zorlanıyor musunuz? İşletmenizin uluslararası pazarda büyümesi için güvenilir ve hızlı bir ödeme çözümüne ihtiyaç duyuyor ancak nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz?

Yurt dışından ödeme almanın zorluklarını geride bırakmanın en etkili yolu, doğru ödeme sistemlerini kullanmaktan geçer. Kredi kartı ödemeleri, e-cüzdanlar ve banka havalesi gibi yöntemler yaygın olsa da sanal POS sistemleri işletmenize çok daha fazlasını sunar.

Sanal POS; uygun komisyon oranları, hızlı tahsilat özelliği ve dünyanın her yerinde kolayca ödeme alma imkanı ile işletmenizin dünyaya açılan kapısıdır.

İster yurt dışından ister yurt içinden ek masraflar olmadan kolayca ödeme alın!

Vepara Sanal POS komisyon oranları sizin için hep aynı! %0’dan başlayan komisyon oranları ile Sanal POS hizmetimizi ücretsiz deneyin!

Bu yazıda sizlere yurt dışından nasıl ödeme alınır detaylı bir şekilde anlatacağız. Hazırsanız başlayalım.

Yurt Dışından Nasıl Ödeme Alınır?

yurt dışından ödeme alma

İşletmeniz için yurt dışından ödeme almak istiyorsanız bunun için tercih edebileceğiniz yurt dışı ödeme alma yöntemi bulunuyor.

En güvenilir yurt dışı ödeme yöntemleri:

  1. Sanal POS
  2. Link ile ödeme alma
  3. Dijital Cüzdan
  4. SWIFT
  5. Banka veya kredi kartı
  6. EFT
  7. Havale

E-ihracat yapan işletmeler, bu online ödeme alma yöntemlerinden bir veya birkaçını seçerek sitelerine entegre ederler. Bu sayede yurt dışından gelen ödemeleri daha kolay ve güvenli bir şekilde alabilirler.

Yurt dışından ödeme almak, bir birey ya da işletmenin yurt dışından Türkiye’ye para gönderme işlemine denir. Bu işlem her zaman yurt dışı para gönderme gibi transfer şeklinde gerçekleşmeyebilir.

İnternetten satış yapan e-ticaret firmaları, ihracata yönelmek ve döviz ile ödeme alabilmek için çeşitli tahsilat yöntemleri ararlar.

Tam da bu noktada yurt dışından para almak için online ödeme sistemleri devreye giriyor.

Türkiye’de TL ile harcama yaparken döviz kazanma fırsatını hiç düşündünüz mü?

Yurt dışından ödeme almak sadece gelirlerinizi artırmakla kalmaz, işletmenize yeni bir sermaye akışı da sağlar. Peki, o halde neden yalnızca yerel pazarda satış yapasınız ki?

Yurt dışı ödeme sistemlerini websitenize entegre ederek global bir marka olma yolunda büyük bir adım atabilirsiniz. Üstelik tüm bunları yapmak ise düşündüğünüzden çok daha kolay.

Sanal POS entegrasyonu ile dünyanın her yerindeki müşterilerden ödeme almak, zorlu bir süreci daha karlı ve kolaylıkla yönetilebilir hale getirir.

Sitenize online ödeme sistemlerini entegre ederek dünya genelindeki potansiyel müşterilerinize kapıları açmanın tam zamanı.

Vepara Sanal POS ile dünyanın her yerinden aynı komisyon oranları ile ödeme alın!

Yurt dışına satış yapmak için hemen ücretsiz başlayın.

Yurt dışından ödeme alma yöntemleri, bireylerin ya da işletmelerin uluslararası pazarda daha aktif ve etkili olmalarını sağlar. Bu nedenle de işletmeler için yurt dışı ödeme yöntemlerini sitelerine entegre etmek, daha geniş bir kitleye ulaşmak ve döviz ile tahsilat yapmak için hayli önemlidir.

Online alışverişlerde ise yurt dışından Türkiye’ye para gönderme işlemleri yenilikçi online ödeme sistemleri kullanılarak veya geleneksel ödeme yöntemleri ile yapılabilmektedir.

Yenilikçi online ödeme yöntemleri; Dijital Cüzdan, Sanal POS ya da Link ile Ödeme yöntemleri gibi hızlı, kolay ve güvenilir yöntemlerdir. Geleneksel ödeme yöntemleri ise EFT/Havale, SWIFT gibi alternatiflerden oluşmakta.

Bu nedenle yurt dışından para transferi nasıl yapılır sorusunun birçok farklı cevabı bulunmaktadır. Önemli olan ise en güvenli ve hızlı olan seçeneği bulmaktır.

Dilerseniz şimdi yurt dışından ödeme alma yöntemleri nelerdir biraz daha detaylı bakalım.

1. Sanal POS ile Yurt Dışından Ödeme Alma

Sanal POS ile yurt dışından ödeme alma işlemi, geleneksel tahsilat yöntemlerine kıyasla çok daha pratik ve güvenilirlidir. Dünyanın birçok yerinden dilediğiniz saatte kredi/banka kartları aracılığıyla ödeme almak için sanal POS entegrasyonu yapmanız gerekmektedir.

E-ihracat yapan işletmeler de sanal POS altyapısı sayesinde yurt dışından ödeme alabilir.

Peki,Sanal POS nedir ve e-ticaret sitenize nasıl entegre edebilirsiniz?

Sanal POS; online mağazaların ve e-ticaret sitelerinin kredi kartı, banka kartı, sanal kart ya da dijital cüzdan ile ödeme kabul etmelerini sağlayan bir sistemdir. 

Sanal POS sayesinde satıcılar, uluslararası online ödeme yöntemlerini websitelerine entegre ederek müşterilerinden kredi/banka kartları ile ödeme alabilirler.

Yurt dışı ödeme alma Sanal POS ile yapıldığında; çevrimiçi satışlarda kredi kartıyla yapılan ödemeleri almak için güvenli bir yol izlenmiş olur ve ödemeler para birimi sorunu yaşamadan, Sanal POS sağlayıcısının kabul ettiği tüm para birimleri ile yapılabilir.

Vepara Sanal POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vepara Sanal POS için başvuru formunu doldurarak bir talepte bulunabilirsiniz. Talepleriniz, Sanal Pos ekibimiz tarafından 24 saat içerisinde değerlendirilir.

  1. Vepara Sanal POS Başvuru Formu‘nu doldurun.
  2. Talep edilen Sanal POS için gerekli belgeleri teslim edin.
  3. Hızlı ve kolay bir şekilde ödemelerinizi alın.

Neden Vepara Sanal POS?

İster yurt içinden ister yurt dışından, Vepara Sanal POS ile kolayca ödeme alabilirsiniz. Üstelik sürpriz maliyetler de yok.

  1. Yıllık POS kurulum, işlem ücreti ve ciro taahhüdü gibi sürpriz ücretler yok.
  2. Düşük sanal pos komisyon oranlarıyla güvenle tahsilat yapabilirsiniz.
  3. Ertesi gün ödeme alma seçeneği ile bütçenizi kontrol altında tutabilirsiniz.
  4. Ücretsiz entegrasyon avantajı ile aynı gün ödeme almaya başlayabilirsiniz.
  5. Yurt içi yurt dışı satışlar fark etmeksizin ek ücretler ile karşılaşmaz, size vaat edilen oranlarla ödeme alırsınız.
  6. 7/24 destek imkanı sayesinde tüm sorunlarda hızlıca çözüme ulaşırsınız.

Vepara Sanal POS, güvenli ödeme altyapısıyla işletmenizin her adımını destekliyor.

İşletmenizin büyüme potansiyelini gerçekleştirmek için harekete geçme zamanı geldi. Yurt dışından kolayca ödeme alın ve sınırları yıkan alışverişlerin kapılarını aralayın.

1. Dijital Cüzdan ile Yurt Dışından Ödeme Alma

Dijital cüzdanlar, e-ticaret dünyasında yurtdışından ödeme almanın en gelişmiş ve pratik yöntemlerinden biridir. Bu e-cüzdanlar, hem alıcılar hem de satıcılar için büyük kolaylık ve esneklikler sunar.

E-cüzdan olarak da bilinen dijital cüzdanlar, kullanıcıların finansal bilgilerini güvenli bir şekilde saklayarak yönetir. Böylece kullanıcılar kişisel ve banka bilgilerini sürekli olarak girmeden güvenli ve hızlı bir alışveriş deneyimi yaşayabilir.

Dijital cüzdan kullanıcıları sadece Türkiye’den değil, yurtdışından alışveriş yapma olanaklarına da sahip olur.

Yurtdışından dijital cüzdan ile alışveriş güvenli mi konusunu netleştirmek için de kullanılan e-cüzdan sağlayıcısı firmanın özelliklerine ve aldığı güvenlik önlemlerine bakarak söylemek mümkündür.

Vepara gibi en iyi dijital cüzdan sağlayıcıları, müşterilerin sadece bir 3D Secure kodu ile hızlı ve basit bir şekilde ödeme yapmalarına olanak tanır.

3D Secure; alışveriş işlemlerinde bir ek güvenlik katmanı sağlayarak, hem müşterilerin hem de satıcıların dolandırıcılık risklerine karşı korunmasına yardımcı olur. Bu özellik, uluslararası alışverişlerde ekstra bir güvenlik ve rahatlık sağlar.

Bu sistemin en büyük avantajı, uluslararası alışverişlerde sağladığı güvencedir. Bir diğer önemli avantajı ise farklı para birimlerini kolayca yönetebilme ve uluslararası banka işlemlerine alternatif bir çözüm sunabilme kapasitesidir.

Dijital cüzdanlar, yabancı para birimleri ve uluslararası banka işlemleriyle uğraşmadan, sınırlar ötesi ödemelerin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlar.

E-ticaret sitenizde dijital cüzdan entegrasyonu yaparak, yurtdışındaki müşterilere satış yapmanın kapılarını sonuna kadar açabilirsiniz.

Dijital cüzdanlar sadece kolay ve hızlı ödeme yapma imkanı sunmakla kalmaz, aynı zamanda geniş bir uluslararası müşteri kitlesine ulaşmanızı ve markanızın küresel alanda tanınır hale gelmesine olanak tanır.

Bu entegrasyon, işletmenizin yurtdışındaki pazarlarda daha rekabetçi ve erişilebilir olmasına önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır.

3. Banka Kartı/ Kredi Kartı İle Yurt Dışından Ödeme Alma

E-ihracat yapan işletmeler için yurtdışından ödeme almak en önemli konulardan biridir. Yurt dışı alışverişlerde kredi/banka kartı ile tahsilat ise en sık tercih edilen yöntemlerden biridir.

Yurt dışı satış yapan işletmeler, online ödemeleri Sanal POS (Virtual Point of Sale) anlaşmaları aracılığıyla kolayca gerçekleştirerek global ölçekte müşterilere ulaşmayı mümkün kılar.

Kredi kartı ve banka kartı ile ödeme alabilmek için, işletmelerin öncelikle bir Sanal POS sağlayıcısı ile anlaşma yapması gerekmektedir.

Böylelikle müşterilerin kart bilgileri güvenli bir şekilde işlenebilir ve ödemeleri alınabilir. Ayrıca E-ihracat yapan işletmeler, Sanal POS entegrasyonu için bazı ön hazırlıklar yapmalıdır. Bu hazırlıkların tamamlanmış olması, Sanal POS teklifi alma sürecini kolaylaştırır.

Sanal POS entegrasyonu başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra, e-ihracat siteniz aracılığıyla alışveriş yapan müşteriler bilgilerini girerek kredi veya banka kartı ile ödeme yapabilirler.

4. Link ile Yurt Dışından Ödeme Alma

Link ile ödeme alma yöntemi, yurt dışından ödeme alma açısından birçok avantaj sunar. Örneğin müşteriler ödeme yapmak için karmaşık kayıt süreçlerinden veya uzun ödeme formu doldurma işlemlerinden geçmek zorunda kalmazlar.

Basit bir link tıklamasıyla ödeme sayfasına yönlendirilirler. Akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi her türlü cihazda ödeme işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Bunun yanında link ile ödeme alma hizmeti sunan en iyi Sanal POS sağlayıcıları birden fazla para birimini destekleyerek farklı ülkelere satış yapmayı da oldukça kolay ve zahmetsiz hale getirir. Aynı zamanda yurt dışına dolarla ödeme yapma işlemleri de mümkün hale gelir.

Yurt dışından anında ödeme almak isteyen satıcılar için link ile ödeme alma yöntemi, Fiziksel POS sistemlerine ya da geleneksel banka havalesi yöntemlerine göre daha düşük işlem maliyetleri sunar.

Vepara Link ile Ödeme Alma yöntemini kullananlar düşük komisyon oranları ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılması durumunda anında müşteri temsilcisi desteği alma güvencesi ile e-ihracat işlemlerinde oldukça karlı olurlar.

Yurt dışından link ile ödeme almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Ödeme almak isteyeceğiniz para birimlerini destekleyen, güvenilir ve düşük komisyon ücretleri olan en iyi Sanal POS sağlayıcısını seçin.
  2. Seçtiğiniz Sanal POS firmasının üye paneli girişini yaparak bu arayüz üzerinden ödeme linkini oluşturun.
  3. Oluşturulan ödeme linkini müşteriye e-posta, SMS, sosyal medya mesajı ya da diğer iletişim kanalları aracılığıyla gönderin.
  4. Müşteri, gönderilen linke tıkladığında güvenli bir ödeme sayfasına yönlendirilir ve ödeme tamamlandığında hem müşteriye hem de satıcıya bir onay mesajı gönderilir.
  5. Herhangi bir sorun yaşandığında, hem satıcı hem de müşteri için destek hizmetleri ile görüşülebilir.

5. SWIFT ile Yurt Dışından Ödeme Alma

Yurtdışından ödeme almanın yollarından biri de SWIFT sistemidir. Özellikle havale ve EFT’ye göre daha çok tercih edilmesinin sebebi, SWIFT’in döviz üzerinden yapılan ödemelere olanak tanımasıdır.

İlginizi çekebilir: SWIFT ile ödeme

Farklı para birimleriyle gerçekleştirilen uluslararası işlemleri düşündüğümüzde, SWIFT’in ne denli işlevsel bir sistem olduğunu görebiliriz.

SWIFT, aslen “Society Worldwide Interbank Financial Telecommunication” yani Dünya Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği’nin baş harflerinden türetilen bir kısaltmadır.

Belçika merkezli bu organizasyon, global çapta bankalara finansal işlem ve ödeme hizmetleri sunar. Bu işlemler, her bankanın kendine has olan SWIFT kodu aracılığıyla gerçekleştirilir.

SWIFT kodu toplamda 11 haneden oluşur. İlk dört hane bankayı, ardından gelen iki hane ülkeyi ve sonrasındaki haneler şehir ile şube kodlarını belirtir.

Eğer kod 11 haneye ulaşmıyorsa, sonuna “X” harfi eklenerek bu sayıya tamamlanır.

Bazı bankalar, SWIFT kodunu kullanarak IBAN aracılığıyla ödeme alma olanağı sunar. Şube kodu, belli bir şubeden işlem yapmak isteyenler için önemlidir.

SWIFT, fonksiyonelliği ile yurt dışı ödemelerde birincil tercihlerden biri olmasına rağmen, alınan komisyonlar bazı e-ihracatçılar için dezavantaj oluşturabilmektedir.

Bu sistemin avantajlarına karşın, getirdiği komisyon ücretleri, e-ihracat faaliyeti gösteren işletmeler için ekstra bir maliyet kalemi oluşturabiliyor.

6. Havale ile Yurt Dışından Ödeme Alma

E-ihracat dünyasında ödeme yöntemleri geniş bir yelpazeye sahip. Bu yöntemlerden biri olan havale, bankalar arası gerçekleştirilen bir para transfer yöntemidir.

Maalesef ki yurtdışından havale ile ödeme alabilmek için bazı kısıtlamalar bulunuyor. Özellikle işletmenin hesabının bulunduğu banka ile müşterinin bankasının aynı olması en önemli kriterlerden biri.

Farklı ülkelerde yaşayan müşterilerin genellikle yerel bankaları kullanması göz önüne alındığında, havalenin e-ihracatta sıkça tercih edilen bir yöntem olmadığını söyleyebiliriz.

7. EFT ile Yurt Dışından Ödeme Alma

Yurt dışından ödeme almanın bir diğer işlevsel yolu da EFT yöntemidir. EFT, farklı bankalar arasında gerçekleştirilen para transfer işlemidir.

EFT yurt dışındaki kullanıcıların Türkiye’deki bankalardan farklı bankaları kullanmaları nedeniyle oldukça uygun bir yöntemdir.

Yurt dışından EFT almak, uluslararası işlemlerde Türk Lirası (TL) cinsinden ödeme almak istediğinizde kullanabileceğiniz bir yöntemdir. Örneğin, yurt dışındaki bir müşteri, işletmenizin Türkiye’deki banka hesabına TL olarak ödeme yapmak istediğinde, bu işlemi EFT ile gerçekleştirebilirsiniz.

Alıcı ve gönderici farklı bankaları kullanıyorsa, bu yöntem sorunsuz bir şekilde çalışabilir.

EFT işlemleri genellikle belirli bir ücret gerektirir ve bu ücret bankadan bankaya farklılık gösterebilir. Bu nedenle işlem ücretlerini dikkate almaya özen göstermelisiniz.

Özellikle yurt dışında yaşayan tüketicilerin çoğunluğunun ülkemiz bankaları dışında farklı bankaları tercih ettiği düşünüldüğünde, EFT’nin yurt dışından ödeme alma konusunda e-ihracatta sıkça kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Yurt Dışından Ödeme Alma Avantajları Neler?

Peki yenilikçi yurt dışı ödeme alma yöntemleri hangi yönlerden avantajlıdır?

  1. Hız ve Kolaylık: Yenilikçi online ödeme yöntemleri kullanılarak birkaç tıklama ile yurt dışından para almak mümkündür.
  2. Zaman Kısıtı Yok: Dijital Cüzdan, Sanal POS ve Link ile Ödeme Alma gibi yöntemlerde bankalarda olduğu gibi işlem saatleri yoktur. Zamana ve mekana bağlı kalmadan tüm işlemler gerçekleştirilebilir.
  3. Güvenlik Önlemleri: Sanal POS firmaları gerekli sertifikasyonlara uygunluk sağlayarak ve sertifikalar dışında da çeşitli stratejiler ile güvenlik önlemleri alarak müşterilerin rahat edebileceği bir güven ortamı oluşturur.
  4. Geniş Erişilebilirlik: İnternetin olduğu her yerden global ölçekte tüm müşterilere erişmek mümkündür. Müşterilerin ödeme yapmak için banka ya da ATM’ye gitmesi gerekmez.
  5. Düşük İşlem Maliyetleri: Vepara Sanal POS gibi en iyi Sanal POS firmaları kurulum ücreti talep etmez ve çok düşük komisyon oranları ile çalışır. Bu nedenle geleneksel yöntemlere göre çok daha düşük işlem maliyetleri söz konusudur.
  6. Çeşitli Para Birimleri: Yenilikçi online ödeme yöntemleri, farklı para birimleri ile alışveriş yapmaya olanak tanıyarak hem müşterileri para birimi değiştirme zahmetinden kurtarır hem de satıcılar için döviz geliri sağlar.
  7. Müşteri Memnuniyeti: Sanal POS şirketleri müşterilerine çeşitli taksitlendirme fırsatları, işlem kolaylığı ve diledikleri an müşteri hizmetleri desteği sağlayarak memnuniyeti üst seviyeye çıkarır. Bu sayede aynı müşterinin tekrar eden alışverişler yaparak kazancı artırması söz konusu olmaktadır.
  8. Anında Ödeme Alma: Müşterilerin birkaç tıklama ile yaptığı ödeme işlemi anında onaylanarak süreci çok daha hızlı hale getirir ve satış başarı oranını artırır.

Yurt Dışından Gelen Para Ne Zaman Hesaba Geçer?

Yurt dışından gelen para hesaba ne zaman geçer?” sorusunun cevabı hangi ödeme yöntemini tercih ettiğinize göre değişir. Kullanılan ödeme yöntemi, aracı firmaların sunduğu koşullar, işlemi gerçekleştiren bankaların politikaları ve işlem yapılan ülkeler arasındaki bankacılık düzenlemeleri gibi faktörler yurt dışından gelen paranın hesabınıza geçme süresini etkiler..

Yurt dışından ödeme alma süresini etkileyen durumlar:

  1. Bankaların yerel çalışma saatleri ve resmi tatiller, işlem süresini etkileyebilir. Örneğin, hafta sonları ve resmi tatillerde bankalar genellikle işlem yapmaz.
  2. Yüksek meblağlı transferler, uluslararası düzenlemeler nedeniyle ek güvenlik kontrolleri gerektirebilir. Bu durumda, işlemin tamamlanması daha uzun sürebilir.
  3. Farklı para birimleri arasında yapılan transferlerde, para birimi dönüşüm süreçleri de süreyi etkileyebilir.
  4. Alıcı bankanın, gelen fonları onaylamak ve müşterinin hesabına yatırmak için kendi iç süreçlerini gerçekleştirmesi gerekir. Bu süreçler bankadan bankaya göre değişiklik göstermektedir.

Sanal POS ile ödemeler ne kadar sürede hesaba geçer?

Bu yöntem ile yapılan işlemler genellikle anında veya birkaç dakika içinde tamamlanır. İşlem bankalar tarafından onaylandıktan sonra paranın hesaba geçme süresi 1-3 iş günü arasında değişebilmektedir.

Bu noktada en iyi Sanal POS firması ile çalışmak oldukça büyük önem taşır. Vepara Sanal POS gibi güvenilir firmalar 24 saat sonra ödemeleri nakit olarak çekebilme imkanı sunmaktadır.

Link ile tahsilatta ödemeler ne kadar sürede hesaba geçer?

Link ile ödeme işlemleri de oldukça hızlıdır, çoğunlukla işlem anında gerçekleşir. Ancak, fonların alıcı hesabına yansıması 1-2 iş gününü alabilmektedir.

Dijital Cüzdan ile ödemelerin hesaba geçmesi ne kadar sürer?

Dijital cüzdan ödemeleri anında gerçekleşirken fonların alıcı hesabına yansıması 1-3 iş gününü bulabilmektedir.

SWIFT ile ödemelerde para ne zaman hesaba geçer?

SWIFT üzerinden yapılan uluslararası banka havalesi genellikle 2-5 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Bu süre, gönderici ve alıcı bankaların işlem hızına ve aralarındaki işlem süreçlerine bağlı olarak da değişiklik gösterir.

Banka veya kredi kartı ile ödemelerde para ne zaman hesaba geçer?

Bu işlemler genellikle hızlı sonuçlansa da fonların hesaba geçmesi 1-3 iş günü sürebilmektedir.

EFT ile ödemelerde para ne zaman hesaba geçer?

EFT işlemleri genellikle aynı gün içinde veya en fazla bir sonraki iş gününde tamamlanır. Ancak, uluslararası transferlerde farklı yönetmelikler ve düzenlemelere bağlı olarak bu süreç değişebilmektedir.

Havale ile ödemelerde para ne zaman hesaba geçer?

Yurt içi havalesi genellikle anında veya birkaç saat içinde tamamlanır. Ancak yurt dışı havalesi için süre SWIFT sistemine benzer şekilde 2-5 iş günü arasında değişmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Bu yazımızda yurt dışından ödeme alma yöntemleri nelerdir konusunu detaylı bir şekilde ele aldık. Yurt dışından anında ödeme almak isteyen ve yurt dışından nasıl ödeme alırım diye merak eden birçok kullanıcının sorduğu bazı soruları ise yazımızın sıkça sorulan sorular bölümünde yanıtlayacağız.

Yurt Dışından Mobil Ödeme Alma Nasıl Yapılır?

Teknolojinin ilerlemesiyle hayatımıza girmiş olan mobil ödeme sistemleri, e-ihracat siteleri üzerinden alışveriş yapan kullanıcıların, alışveriş tutarlarını telefon faturalarına ek olarak ödeyebildikleri bir sistemdir.

Mobil ödeme yapabilmek için, tüketicilerin bu hizmeti GSM operatörlerinden aktifleştirmeleri gerekmektedir. Mobil ödeme özelliği açıldığında ve belirlenen limit dahilinde, tüketiciler kolaylıkla mobil ödemeyle alışverişlerini tamamlayabilirler.

Mobil ödemenin Türkiye’de yeni yeni popüler olmaya başlamasına karşın, dünya genelinde bu ödeme yöntemine olan talep oldukça yüksektir. E-ihracat sitenize mobil ödeme sistemi entegrasyonu yaparak tüketicilere hızlı ve kolay bir ödeme yöntemi sunabilirsiniz.

Siz de Vepara’nın sunduğu yenilikçi bir hizmet olan sms ile ödeme alma hizmetini de deneyebilirsiniz. Bu hizmetle, tüketicileriniz sadece bir SMS ile ödeme yapabilirler.

Yurt Dışından Freelance Ödeme Almak Mümkün Mü?

Yurt dışından freelance ödeme almak birçok yöntemle sağlanabilir ve günümüzde birçok freelance iş arayan kişi bu yolu kullanarak uluslararası müşterilerle çalışmaktadır. Yurt dışından dolarla ödeme almak döviz getirisi elde etmek isteyen her freelancer için önemlidir. Dolayısıyla yurt dışından freelance ödeme alma yöntemleri birçok kişi tarafından araştırma konusu olmuştur.

Yurt dışından freelance ödeme almak en yaygın olarak şu yollarla yapılmaktadır:

  1. Döviz ile ödeme kabul eden Sanal POS uygulamaları
  2. Link ile ödeme alma
  3. Dijital cüzdan ile ödeme alma